happy monday

Fast & Furious-superfan bouwt tientallen filmreplica's

Fast & Furious-superfan bouwt tientallen filmreplica's

De Fast & Furious-films hebben een aantal van de spannendste filmachtervolgingen, lazen we vorige week. Realisme is in de actiereeks weliswaar ver te zoeken, maar toch spreken de avonturen van Paul Walker en Vin Diesel kennelijk autoliefhebbers aan. Zo heeft ene Jorge uit Alberta, Canada, de grootste verzameling Fast & Furious-replica's gebouwd. En hij is naar eigen zeggen nog lang niet klaar. 

Voor wie de Fast & Furious-serie niet kent (dat lijkt ons sterk): het is de filmreeks die in 2001 de hele tunergekte liet losbarsten. In Fast & Furious zit altijd een misdaadverhaaltje verweven, maar het draait eigenlijk om de straatraces en de gemodificeerde auto's. De eerste film - The Fast and the Furious - maakte van acteurs Paul Walker en Vin Diesel echte sterren. Er zijn inmiddels acht Fast & Furious-delen. Walker speelde in de laatste - The Fate and the Furious uit 2017 - niet mee. Hij overleed in 2013 bij een verkeersongeluk met een Porsche Carrera GT.

Meer dan twintig Fast & Furious-replica's

De Fast & Furious-reeks heeft ervoor gezorgd dat er een ware markt is ontstaan voor replica's van de filmauto's. Denk aan de zwarte Dodge Charger van Dom (Vin Diesel) - waarvan overigens ook een Lego-versie van is - en de grijsblauwe Nissan Skyline GT-R van Bryan (Paul Walker). Een liefhebber uit Canada hield het echter niet bij één. Jorge heeft inmiddels een collectie met vierentwintig Fast & Furious-replica's. En daarmee is hij er nog niet. Hij mikt op een verzameling van vijfendertig auto's.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie
happy-monday

Begin je (werk)week met een glimlach!

Dit artikel maakt onderdeel uit van de serie ‘Happy Monday’. Elke maandagmorgen om 7.00 uur trakteren we je in deze rubriek op een leuk en vrolijk nieuwtje om de werkweek te beginnen!

Zoeken