Bestverkochte elektrische auto: de Volkswagen ID.3 verovert Europa

Bestverkochte elektrische auto: de Volkswagen ID.3 verovert Europa

De markt voor elektrische auto's is wisselvallig. Op de Europese markt voor EV's is de Tesla Model 3 - lange tijd het lievelingetje van de elektrokoper - uit de top tien gevallen. De nieuwe stekkerkoning is de Volkswagen ID.3, die twee maanden na zijn introductie de koppositie heeft gepakt.

Wie regelmatig op de weg zit, zal het niet zijn ontgaan: het stikt van de Volkswagen ID.3's op het Nederlandse asfalt. En dat blijkt ook uit de cijfers. In de twee maanden dat de elektrische Volkswagen nu op de markt is, heeft de importeur er al bijna 3400 afgeleverd. En dat betekent dat de Kia e-Niro van de elektrotroon is gestoten.

Volkswagen ID.3 stoot Renault Zoe van de troon

In Europa stond de Renault Zoe voorheen bovenaan de verkoopranglijst. Volgens Automotive News Europe zijn er in oktober ruim 9600 exemplaren verkocht. En dat zijn er niet genoeg om de Volkswagen ID.3 achter zich te houden. Die ging net over de 10.000 exemplaren heen. De Hyundai Kona Electric staat in Europa op nummer drie, met 6000 verkochte auto's.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Polestar 2 wint in Nederland van de Tesla Model 3

De Tesla Model 3 is - zoals gezegd - niet meer in de top tien te vinden. En ook in Nederland zijn de verkopen van de Amerikaanse stekkersedan danig ingezakt. Vorig jaar oktober werden er nog 300 stuks verkocht, afgelopen maand nog maar 37. Vergelijk dat met de Polestar 2, waarvan in oktober 2020 precies 472 exemplaren 'over de toonbank' gingen.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties