Nieuws

Voor het eerst meer pick-ups dan auto's verkocht in VS

Voor het eerst meer pick-ups dan auto's verkocht in VS

Rare jongens, die Amerikanen. Ze kopen al jaren massaal full-size pick-ups, maar nu zelfs meer dan auto's. Want in de maand april zijn er 17.000 pick-ups meer verkocht. En dat is in de geschiedenis nog nooit vertoond.

In de Verenigde Staten boeit brandstofverbruik nog steeds niet, want veel Amerikanen rijden gewoon in veel te grote suv's en pick-up rond. De Ford F-150 is er al jaren de bestverkochte 'auto', op de hielen gezeten door de Ram 1500 en de Chevrolet Silverado. Maar toch waren gewone auto's in de Verenigde Staten samen altijd populairder. Vijf jaar geleden zaten ze qua verkopen iedere maand zo'n 500.000 stuks boven de pick-ups. Tot nu ...

Voor het eerst meer pick-ups dan auto's verkocht in VS

Coronamaatregelen

Afgelopen maand is het aantal verkochte auto's enorm ingezakt en zijn de pick-ups redelijk op peil gebleven. En dat heeft natuurlijk een reden. De kuststaten van de Verenigde Staten - waar de meeste auto's worden verkocht - begonnen eerder met coronamaatregelen, die daar ook nog eens strenger waren. Pick-ups zijn vooral populair in de landelijke staten in het midden van de Verenigde Staten.

Crossovers en suv's

Wereldwijd groeit de vraag naar crossovers en suv's al jaren hard. In Noord-Amerika - waar die modellen al decennialang aan een opmars bezig zijn - doen fabrikanten zelfs traditionele modellen in de ban. Ford heeft bijvoorbeeld aangekondigd zich alleen nog op crossovers en suv's te richten, al blijven een paar modellen - waaronder de Mustang - bestaan.

Voor het eerst meer pick-ups dan auto's verkocht in VS

Toyota Tundra en Nissan Titan

Hoe belangrijk de pick-ups voor Amerikaanse fabrikanten zijn, laten de verkoopcijfers van de grote drie zien. Full-size trucks maken meer dan 40 procent van de verkopen van Fiat Chrysler, Ford en General Motors uit. De Toyota Tundra en Nissan Titan proberen al een tijd een voet tussen de pick-updeur te krijgen, maar Amerikanen prefereren toch eigen waar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken