Nieuws

Tesla bouwt 1 miljoenste elektrische auto's

Tesla bouwt 1 miljoenste elektrische auto

Autofabrikanten vieren zo vaak productiemijlpalen, maar die van Tesla is écht het vermelden waard. Het bedrijf van Elon Musk heeft deze week zijn 1 miljoenste elektrische auto gebouwd. Daarmee is Tesla de eerste die die magische grens doorbreekt.

De miljoenste Tesla is een rode Model Y. De levering van de nieuwe cross-over zou eigenlijk pas in de herfst beginnen, maar de productie loopt voor op schema. De Model Y is technisch en optisch nauw verwant aan de populaire Model 3. Tesla verwacht veel van het model.

Tesla bouwt 1 miljoenste elektrische auto

Twaalf jaar geduurd

Tesla werd in 2003 opgericht en bracht in 2008 zijn eerste auto op de markt: de Roadster. Het heeft dus twaalf jaar geduurd om door de grens van 1 miljoen te breken. De 2 miljoen komt veel sneller in zicht, want alleen dit jaar al denkt Tesla op een productie van 500.000 auto’s uit te komen.

Model S, X, 3 en Y

Het leveringsprogramma van Tesla bestaat nu uit de Model S, Model X, Model 3 en Model Y. Daarbij zijn de verkopen van de oudste twee (de S en de X) enorm ingezakt. Het is momenteel vooral de 3 die voor de grote aantallen zorgt.

Tesla Cybertruck

Volgend jaar moet de productie van de Tesla Cybertruck beginnen. Wij denken nog steeds dat het krankzinnige design van die pick-up wordt afgezwakt, maar misschien moeten we onze woorden in 2021 inslikken. Wanneer de nieuwe Roadster komt, is nog steeds een raadsel.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken