Nieuws

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

Vrijdagmiddag, vier uur. Computer uit, kantoordeur dicht, autoportier open. Bijna naar huis. Op Autowereld.com blikken we terug op een week waarin we eindelijk meer hoorden over de elektrische BMWiX3, Polestar met goed nieuws kwam voor caravanrijders. De bizarre Tesla Cybertruck bleek te gevaarlijk voor Europa en inwoners van Arnhem kunnen maar beter niet hun rijbewijs kwijt raken.

+ Top – Eindelijk een fatsoenlijke elektrische BMW

BMW loopt niet voorop met elektrische auto’s, maar in 2020 komt eindelijk de volgende BMW EV op de markt. De BMW iX3 heeft een actieradius van ruim 440 kilometer. Niet briljant, maar we zijn allang blij dat BMW uit zijn elektrische winterslaap is ontwaakt. Kan Adrian van Hooijdonk misschien ook nog iets doen aan die lelijke grille van de dure modellen? 

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

+Top – Polestar 2 is koning van de sleurhutten

Een van de grote nadelen van een elektrische auto was voor veel Nederlanders extra zuur: stekkerauto's konden geen caravans trekken. Nota bene de Polestar 2 zorgt voor blije gezichten bij sleurhutfans: wie de optionele trekhaak bestelt, kan een aanhanger achter zijn Polestar hangen van liefst 1500 kilo. Weet je wel hoeveel zakken aardappels en pakken hagelslag dat zijn? Het is bovendien meer dan de Tesla Model 3, die tot 910 kilo komt.

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

- Flop – Tesla Cybertruck is te gevaarlijk voor Europa

Toen we de scherpe neus van de Tesla Cybertruck bekeken, twijfelden we al een beetje over de voetgangersveiligheid. Nu zegt de Duitse keuringsinstantie TÜV dat de Cybertruck niet aan de Europese veiligheidseisen voldoet. Hij is te scherp en te stijf, dat betekent dat hij nauwelijks meegeeft bij een crash. De inzittenden moeten dat met hun lichaam opvangen. Beetje jammer. In zijn huidige vorm kan de Tesla Cybertruck niet naar Europa komen.

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

- Flop – Verlies nooit je rijbewijs in Arnhem

Woon je in Arnhem? Koester je rijbewijs als 18-karaats goud. Als je hem kwijtraakt, brengt de Gelderse hoofdstad zomaar 102,45 euro in rekening. Misschien zijn ze de kosten voor het veel te dure treinstation nog aan het aflossen ... Of willen ze iedereen in de trolleybus krijgen. 

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Jaap Peters
Door Jaap Peters

Van oudsher concentreert zijn autoliefde zich op groot, comfortabel en Frans, maar rijdt nu naar tevredenheid een youngtimer uit Zuid-Duitsland. Ziet vol bewondering hoe de Koreaanse automerken de wereld op z'n kop zetten en snapt nog steeds niet waarom Formule 1 een sport is.
Lees meer »

tops-en-flops-van-de-week

Terugblik op de week

Dit artikel maakt onderdeel uit van de serie ‘Tops en flops van de week’. Elke vrijdag om 16.00 uur brengen we je het top- en flopnieuws van deze week. Perfecte gespreksstof voor tijdens de vrijdagmiddagborrel.

Zoeken