Nieuws

Porsche Macan GTS (2020): welkom terug!

Welkom terug: Porsche Macan GTS

Natuurlijk is zijn terugkeer geen verrassing: de Porsche Macan GTS heeft alles te bieden wat je Porsche-hartje begeert. En nog wel meer dan dat, trouwens.

Na de facelift van de Porsche Macan één jaar geleden, ontbrak er nog een versie aan de reeks: de Macan GTS. Maar die leegte wordt nu opgevuld. De nieuwe Porsche Macan GTS is weer helemaal up-to-date, met alle uiterlijke wijzigingen die bij de facelift horen en een motor die nóg meer vermogen levert.

GTS: alle verwennerij zit erop

De afkorting GTS staat bij Porsche synoniem voor het beste wat je onder de Turbo-versies kunt krijgen. Dat wil zeggen: een zeer complete standaarduitrusting, met alle verwennerij die je jezelf maar toe kunt wensen. De sportieve aankleding wordt gecompleteerd met zwarte 20-inch wielen, een dubbel sportuitlaatsysteem, led-koplampen, sportzetels met elektrische verstelling en een exclusief driespaaks stuur. Eveneens standaard is Porsche Active Suspension Management (PASM), dat een perfecte mix tussen comfortabele en sportieve rijeigenschap biedt.

Motor met méér, méér, méér!

En dan de motor. Dat is de bekende 2,9-liter biturbo V6-motor, die ook in de vorige Macan GTS al werd geleverd. Maar met de upgrade heeft de zescilinder een vermogensinjectie van 20 pk gekregen, dat het totaal aantal paardenkrachten naar 380 pk stuwt. Ook het koppel ging erop vooruit: 520 Nm tussen de 1750 en 5000 tpm - een toename van 20 newtonmeter.

In alles meer ... ook in prijs.

Helaas valt er nog een toename te melden. Namelijk: de prijs die verhoogd is. De nieuwe Porsche Macan GTS staat voor 120.400 euro in de prijslijst, ruim 8000 euro méér dan het vorige model kostte. Maar dat heeft natuurlijk ook te maken met de CO2-taks. De nieuwe Porsche Macan GTS kan inmiddels worden besteld, de eerste exemplaren worden in maart uitgeleverd.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Welkom terug: Porsche Macan GTS
Welkom terug: Porsche Macan GTS
Welkom terug: Porsche Macan GTS
Welkom terug: Porsche Macan GTS
Welkom terug: Porsche Macan GTS
Welkom terug: Porsche Macan GTS
Welkom terug: Porsche Macan GTS
Igor Stuifzand
Door Igor Stuifzand

Zoeken