Nieuws

1 Nissan Leaf goed voor bijna 300 kerstkalkoenen

Nissan Leaf vermomd als kerstboom

Als iemand zijn auto vroeger volhing met allerlei twijfelachtige spulletjes uit de accessoireshop, hadden we het algauw over een 'kerstboom'. De speciale kersteditie van de Nissan Leaf gaat nog een paar stapjes verder ...

Tja, je moet wat als je elektrische auto in dit jaargetijde wordt ondergesneeuwd door Tesla-nieuws? Bij Nissan hebben ze daar het volgende op gevonden: de Nissan Tree. Zie ook de kentekenplaat. En mocht je door de led-bomen het bos niet meer kunnen zien: onder de kleurrijke kerstlampjes is echt een Nissan Leaf verstopt.

Leaf genereert energie voor 297 kerstkalkoenen

Behalve een kerstgeintje maakt Nissan ook nog even een statement met deze speciale Leaf. Want als je 17.500 kilometer met een Nissan Leaf rijdt, regenereer je evenveel energie als nodig is voor:

  • 297 ovens waarin een uur lang een kerstkalkoen wordt bereid;
  • 744 tv's waarnaar je vijf uur lang je favoriete kerstfilms zit te kijken;
  • 10.783 huizen waar vijf uur lang 1.000 led-lampjes branden.

Rest de vraag wat je nu moet doen: óf de kalkoen buiten barbecueën, óf een uur korter Netflixen, óf tijdens één uur Netflixen in het donker gaan zitten ...

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nissan Leaf vermomd als kerstboom
Nissan Leaf vermomd als kerstboom
Nissan Leaf vermomd als kerstboom
Gert Wegman
Door Gert Wegman

Speelt al zijn leven lang met auto’s en taal, en wordt daar sinds 1989 nog voor betaald ook. Werkte ooit voor de industrie, maar is in 2002 ‘overgelopen’ naar de media. Dol op turbo’s, eigenzinnige auto’s en klassiek motorgegrom, gefascineerd door de stille kracht van EV’s.
Lees meer »

Zoeken