Nieuws

Na Audi en Daimler gaat ook BMW in de kosten snijden

Na Audi en Daimler gaat ook BMW in de kosten snijden

Audi gaat banen schrappen, Daimler moet bezuinigen en nu gaat ook BMW in de kosten snijden. Het concern heeft overeenstemming bereikt met de vakbonden. Vanaf volgend jaar krijgen medewerkers 20 procent lagere bonussen.

BMW is in gesprek met vakbonden en toeleveranciers over kostenbesparingen. Dit om “drastische maatregelen”, zoals de fabrikant het noemt, te voorkomen. Tussen nu en 2022 wil BMW ruim 12 miljard euro bezuinigen. Dit om de overgang naar elektrische mobiliteit te kunnen bekostigen.

Europese uitstootregels

De Europese uitstootregels worden steeds strenger en zijn onmogelijk te halen door fabrikanten zonder elektrische auto’s in hun leveringsprogramma. De enorme ontwikkelingskosten daarvan wegen zwaar op de begroting van autobouwers, ook omdat de markt ze tegenwerkt.

Teruglopende vraag

De inkomsten van BMW staan onder druk. Niet alleen door de teruglopende vraag op de Europese en Chinese markt, maar ook door de onzekerheid rondom de Brexit en de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken