Nieuws

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

Vrijdagmiddag, vijf uur. Computer uit, kantoordeur dicht, autoportier open. Eindelijk naar huis. Op Autowereld.com blikken we terug op een week waarin Fiat Chrysler en PSA Group aankondigden te fuseren en bekend werd dat de maximumsnelheid waarschijnlijk met spoed omlaag moet. Goed en slecht nieuws. Top en flop.

+ Top

Fiat Chrysler en PSA Group willen fuseren

Dat is ongetwijfeld goed voor PSA Group – dat toegang wil tot de Amerikaanse markt – maar nog veel beter voor Fiat Chrysler. Het concern leeft op met name verouderde modellen en heeft vooral in Europa een probleem. Alfa Romeo, Fiat en Maserati hebben dringend een nieuwe impuls nodig. De toegang tot PSA-techniek kan daarbij helpen, ook omdat Fiat Chrysler tot nu toe weinig heeft laten zien op het gebied van elektrische aandrijving. Kortom, een positieve ontwikkeling die fusieplannen tussen Fiat Chrysler en PSA Group.

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

Jaguar Land Rover verrast met winst

Het zit Jaguar Land Rover niet mee. De onzekerheid rondom de Brexit gooit roet in het eten, de focus op dieselmodellen heeft een averechts effect gehad en de handelsoorlog tussen China en de VS doet ook weinig wonderen. En toch is het Jaguar Land Rover gelukt om voor het eerst in lange tijd weer een kwartaalwinst te noteren. Met dank aan een rigoureuze reorganisatie, maar ook het succes van de splinternieuwe Range Rover Evoque.

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

Eerste rijtest: Nieuwe Renault Captur

Collega Gert Wegman is leniger dan we dachten, want toen hij kennismaakte met de nieuwe Renault Clio begon hij te flikflakken van blijdschap. Inmiddels staat hij weer stil, want de persintroductie van de tweede generatie Captur sloot hij af met een driedubbele axel. Zijn enthousiasme over de Franse crossover is groot. Bij zijn eerste kennismaking kon hij maar weinig zwakke punten vinden. De Captur is de koning van de boksring waarin compacte suv’s tegen elkaar aantreden.

- Flop

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

Invoering WLTP kost automobilisten kapitaal

Wie het gevoel heeft dat de neus van voormalig staatssecretaris Wiebes van Financiën ineens langer is geworden, kan daar best eens gelijk in hebben. Het gaat te ver om de beste man te beschuldigen van liegen, maar dat hij de boel heeft misleid, staat als een paal boven water. De invoering van de nieuwe WLTP-meetmethode voor brandstofverbruik en uitstoot zou “budgetneutraal” gebeuren, zei hij stellig. De praktijk is anders. De overheid harkt honderden miljoenen aan extra BPM binnen.

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

Snelheid met spoed omlaag om huizen te bouwen

Rijd jij iedere dag met 130 km/h naar je werk? Stop daar eens mee! Want het kabinet wil met spoed de maximumsnelheid op snelwegen en provinciale wegen omlaag brengen. Dat zou moeten zorgen voor minder stikstofuitstoot, waardoor diverse bouwprojecten weer kunnen worden opgestart. Door een uitspraak van de Raad van State over de compensatie van stikstof liggen tienduizenden projecten stil, wat de bouwsector deze week naar het Malieveld lokte om te protesteren.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

tops-en-flops-van-de-week

Terugblik op de week

Dit artikel maakt onderdeel uit van de serie ‘Tops en flops van de week’. Elke vrijdag om 16.00 uur brengen we je het top- en flopnieuws van deze week. Perfecte gespreksstof voor tijdens de vrijdagmiddagborrel.

Zoeken