Nieuws

Mazda EV verschijnt 23 oktober: deze hints geeft Mazda over het design

Mazda EV verschijnt 23 oktober: hoe gaat-ie eruitzien?

Op 23 oktober 4.30 uur Nederlandse tijd wordt de Mazda EV onthuld. Het is nog een raadsel hoe de volledig elektrische Mazda eruit gaat zien. In de uitnodiging geeft Mazda wel een paar hints. Daarvoor moeten we door het nodige marketing-geneuzel heen spitten.

Zoals je in de rijtest van de Mazda e-TPV kunt lezen, wordt de elektrische Mazda een suv die ongeveer even groot is als de Mazda CX-30. Hij krijgt wel een ander uiterlijk. Niet compleet anders, vermoeden wij, want de designers van Mazda willen het Kodo-design van de Mazda3 en Mazda CX-30 doorontwikkelen.

Futuristisch design

Mazda legt uit dat de ontwerpers bij de vormen van eerdere Mazda-ontwerpen blijven, maar ook nieuwe richtingen opgaan. Welke richtingen, is de vraag. Mazda houdt het op 'futuristische waarden' en 'veranderende levensstijlen'. Een futuristisch design dus, maar wat moeten we denken bij 'veranderende levensstijlen'? Daar kun je alle kanten mee op.

Mazda EV of Mercedes EQC

Feit is dat Mazda een verrassend eenvoudig ontwerp voor ogen heeft. Daarmee wordt "de schoonheid van de massieve massa benadrukt". Wij lezen dit en denken: Mercedes EQC. Van de andere kant spreekt Mazda van "een coupéachtige carrosserie met een lichtgewicht uiterlijk". Hoe kan een 'lichtgewicht uiterlijk' samengaan met een 'massieve massa'? Nu zijn we extra benieuwd naar het eindresultaat.

Mazda EV met 'vriendelijk uiterlijk'

Twee dingen om op te letten als op 23 oktober het doek van de Mazda EV wordt getrokken: de voorkant en de deuren. Mazda belooft "een uniek deurconcept" dat bijdraagt aan het lichtgewicht uiterlijk en een voorzijde met "een vriendelijke uitdrukking". Geloof ons: als dadelijk om 4.30 uur de wekker gaat, hebben wij geen vriendelijke uitdrukking.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot.
Lees meer »

Zoeken