Nieuws

Aan de zonnepanelen op deze Hyundai Sonata heb je niet zoveel

Aan de zonnepanelen op deze Hyundai Sonata heb je niet zoveel

Mooie claim van Hyundai: de zonnepanelen op het dak van de Hyundai Sonata Hybrid kunnen de batterij met tot wel 60 procent opladen. Er wordt echter niet bij gezegd hoe groot de batterij. En onder welke zonne-omstandigheden het genoemde percentage is gemeten.

De Hyundai Kona Electric heeft een 64-kWh of 39,2-kWh batterij. De Hyundai Ioniq Plug-in Hybrid heeft een 8,9-kWh batterij. En de Hyundai Sonata Hybrid – die bij ons niet leverbaar is – heeft een piepkleine 1,76 kWh batterij. Met de zonnepanelen op het dak kan die in een dag met zo'n 30 tot 60 procent worden opgeladen.

Zes uur in de blakende zon

Tenminste, als de Sonata minimaal zes uur lang in de blakende zon staat of rijdt. Want in een reactie moest Hyundai of America toegeven dat het systeem is getest onder zomerse omstandigheden in Californië. En alleen in dat ideale geval zouden de zonnepanelen goed moeten zijn voor ongeveer 1300 extra kilometers per jaar, wat neerkomt op 3,5 kilometer per dag.

In Zuid-Korea en Noord-Amerika

Hyundai levert de achtste generatie Sonata al in Zuid-Korea en binnenkort komt de grote sedan ook naar Noord-Amerika. De Hybrid combineert een 152 pk sterke benzinemotor met een elektromotor die 52 pk levert. Het systeemvermogen komt uit op 195 pk. Schakelen gebeurt met een zestraps automaat.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Aan de zonnepanelen op deze Hyundai Sonata heb je niet zoveel
Redactie
Door Redactie

Zoeken