Nieuws

Wat zijn de toekomstplannen van Maserati?

Wat zijn de toekomstplannen van Maserati?

Het gaat niet heel lekker met Maserati. De gedroomde groei blijft uit en met een verouderd modellengamma kan het merk steeds minder potten breken. Daar moet dus verandering in komen, beginnend volgend jaar. Dan debuteert een compacte sportwagen en krijgen de Ghibli, Quattroporte en Levante een facelift.

Maserati moest explosief groeien, was in 2013 het idee. Met de nieuwe Ghibli, Quattroporte en Levante zouden verkoopcijfers als nooit tevoren gehaald moeten worden. En dat lukte redelijk. Maserati ging van ruim 6000 auto's in 2012 naar zo'n 15.400 een jaar later. Het verkoopdoel was om in 2018 op ongeveer 75.000 auto's te zitten. De realiteit is weerbarstiger. Vorig jaar bleef de teller steken op 36.500.

Maserati Alfieri

Dus wordt er weer ambitieus gesproken over groeiplannen. En die beginnen volgend jaar wonderwel met een compacte sportwagen, die Maserati aanduidt als Alfieri. Onder die naam werd in 2014 een studiemodel gelanceerd. Er wordt al jaren gesproken over het in productie nemen ervan, maar begin 2020 moet dat echt gaan gebeuren. Ander nieuws voor het nieuwe jaar: de Ghibli, Quattroporte en Levante worden opgewaardeerd.

Alfa Romeo Stelvio

In 2021 is het dan de beurt aan de Alfieri Cabrio en een nog naamloze suv. Dat wordt een model onder de Levante. Hij komt op het platform van de Alfa Romeo Stelvio te staan en krijgt ook diens 2,9-liter twinturbo V6 met 510 pk. Eveneens in 2021 zullen we de opvolger van de Granturismo te zien krijgen. De productie van het huidige model eindigt over enkele maanden. In januari wordt de Maserati-fabriek in Modena omgebouwd om de Alfieri te kunnen produceren.

Stekkerhybrides

Voor 2022 staan de Grancabrio en compleet nieuwe Quattroporte op de kalender. Een jaar later volgt de tweede generatie Levante. Wat de plannen zijn voor de Ghibli is niet bekend. Wel meldt Maserati dat er van alle modelseries plug-in hybridevarianten op de markt komen, ook van de Alfieri. Naar verluidt zou de sportwagen een combinatie krijgen van een benzine-V6 en een elektromotor. Topsnelheid? Meer dan 300 km/h.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Wat zijn de toekomstplannen van Maserati?
Wat zijn de toekomstplannen van Maserati?
Wat zijn de toekomstplannen van Maserati?
Wat zijn de toekomstplannen van Maserati?
Wat zijn de toekomstplannen van Maserati?
Redactie
Door Redactie

Zoeken