Elektrische Ford F-150 is onwerelds sterk

Elektrische Ford F-150 laat zijn spierballen rollen

Ford gaat het moeilijk krijgen. Het Amerikaanse merk moet verstokte pick-upkopers zien te overtuigen van de volledig elektrische F-150. Dus laat Ford zien dat het model ruim 450.000 kilogram kan trekken.

In het hart van de Verenigde Staten hebben ze het niet zo op ijsbeervriendelijke technologie. Tesla's worden er bekrast, laadpalen geblokkeerd en fietsers verstikt in zwarte wolken 'rolling coal'. Aan het lijf van de gemiddelde pick-upkoper geen mueslimotor op elektriciteit. Alleen een atmosferische V8 met het brandstofverbruik van een oceaanstomer volstaat.

Tien treinwagons

Ford probeert daar doorheen te breken met de volledig elektrische F-150. Naar de specs is het nog gissen, maar dat de stekker-Ford sterk is, staat buiten kijf. In de bijgesloten video trekt de truck tien treinwagons en tweeënveertig Ford F-150's, die bij elkaar meer dan 450.000 kilogram wegen. Bekijk hiernaast de video.

Batterij in de bodem

Overigens is de elektrische F-150 nog een prototype. Als hij op de markt komt, zal hij er anders uitzien dan op de foto's. Duidelijk zichtbaar bij het prototype is de verlaagde bodem van de auto, waarin ongetwijfeld het batterijpakket huist.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Elektrische Ford F-150 laat zijn spierballen rollen
Elektrische Ford F-150 laat zijn spierballen rollen
Elektrische Ford F-150 laat zijn spierballen rollen
Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties