Nieuws

Prijzen formule 1 Zandvoort bekend: begin maar met sparen

Prijzen formule 1 Zandvoort bekend: begin maar met sparen

Een dagje met het hele gezin naar de Formule 1 Grand Prix van Nederland? Dat wordt op vakantie naar Castricum in plaats van de Côte d'Azur. Het duurste dagkaartje kost je meer dan 500 euro.

De organisatie van de Formule 1 Grand Prix van Nederland maakte gisteren de prijzen bekend. De organisatie heeft het circuit ingedeeld in zeven zones, met verschillende prijzen. Wie in 2020 op de racedag met z'n neus op de auto van Max Verstappen wil zitten, is minstens 140 euro kwijt. De duurste dagkaart kost 448 euro - misschien is een high five van prins Bernhard jr wel inbegrepen of krijg je er zo'n enorme bril bij cadeau.

Goedkoopste kaartje

Wie dat allemaal een beetje duur vindt, kan voor 21 euro een kaartje kopen voor de vrije training op vrijdag. Dit is het goedkoopste kaartje. Moet je wel 12 jaar of jonger zijn. Volwassenen betalen dan 35 euro. Passe partouts voor alle drie de racedagen zijn er van 185 tot 510 euro (volwassenen). Minder validen betalen 260 euro. Tja, een formule 1-evenement organiseren is niet goedkoop.

Prijzen niet exorbitant

De prijzen zijn overigens niet exorbitant. Wie dit jaar bijvoorbeeld naar de formule 1 op Spa-Francorchamps wil, is 170 euro tot 580 euro armer. De definitieve datum van de Formule 1 Grand Prix van Nederland wordt volgende maand officieel bekendgemaakt, maar de vermoedens bestaan dat het 3 mei 2020 wordt.

.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Prijzen formule 1 Zandvoort bekend: begin maar met sparen
Jaap Peters
Door Jaap Peters

Van oudsher concentreert zijn autoliefde zich op groot, comfortabel en Frans, maar rijdt nu naar tevredenheid een youngtimer uit Zuid-Duitsland. Ziet vol bewondering hoe de Koreaanse automerken de wereld op z'n kop zetten en snapt nog steeds niet waarom Formule 1 een sport is.
Lees meer »

Zoeken