Alfa Romeo verlaagt de rente! Een Alfa Romeo Tonale rijden voor €325 euro per maand

Nu zakelijk financieren tegen 1,9% rente | Actie loopt t/m 23 september

Alfa Romeo verlaagt de rente! Een Alfa Romeo Tonale rijden voor €325 euro per maand Ontdek meer
Nieuws

Vivento Collector Cars: gloednieuwe vakgarage voor klassieke auto’s

Vivento Collector Cars: gloednieuwe vakgarage voor klassieke auto’s

Hartstocht, passie én liefde voor klassieke, exclusieve en bijzondere auto’s. Dat is wat Robert Kooiker al van kleins af aan drijft. De nostalgie, de vormgeving, de techniek… Hij heeft er een zwak voor. Met zijn gloednieuwe bedrijf Vivento Collector Cars maakt hij nu van het verzamelen, onderhouden, repareren en restaureren van ‘jongensdromen op wielen’ zijn beroep.

,,Bijzondere, oude auto's met een sportief karakter. Dat zijn voor mij jongensdromen op wielen." Kooiker vertelt erover in zijn hagelnieuwe bedrijfspand aan De Kranerweerd in het Overijsselse Zwartsluis, dat is uitgerust met een ultramodern machinepark. De omgeving vormt nogal een contrast met de exclusieve Volvo's, klassieke Porsches en bijzondere Aston Martins waar Kooiker momenteel aan sleutelt. "Tsja, alles is hier fonkelnieuw. Behalve de auto's. Ideaal om de werkzaamheden tot in detail te perfectioneren."

Restauratie, reparatie en onderhoud

Een Engelse klassieker in oude staat herstellen, met zoveel mogelijk originele onderdelen. Het is een van de klussen waar Kooiker aan werkt. ,,Restauratie is een van de specialismen van Vivento Collector Cars. Maar ook voor onderhoud en reparatie kunnen bezitters van klassieke auto's bij mij terecht. Ik verwacht dat daar een behoorlijke markt voor is. Nederland telt veel autogekken zoals ik. En wie zo'n bijzondere auto rijdt, moet natuurlijk regelmatig langs de garage."

Poetsbeurt en rijklaar maken

Naast restauratie, reparatie en onderhoud, wil Kooiker met Vivento Collector Cars ook veel service bieden. ,,Wie na een laatste ritje in het najaar zijn auto gewassen wil hebben, kan zijn klassieker laten ophalen. Ik heb daarvoor specialistische apparatuur in huis. En voor de wagen in het voorjaar weer uit de garage komt, maak ik hem snel rijklaar."

Rallybegeleiding, in- en verkoop

Daarnaast verzorgt Kooiker eveneens de in- en verkoop van bijzondere wagens. ,,Dankzij ons netwerk vinden we voor klanten de auto waarnaar ze al lang op zoek zijn. En we geven daarbij advies om klanten te behoeden voor miskopen." Wie de rallysport bedrijft, is bij Vivento Collector Cars ook aan het juiste adres. "Want met rallybegeleiding heb ik veel ervaring."

Met de paplepel

Dat exclusieve auto's bij Kooikers vakgarage in goede handen zijn, leidt geen twijfel. ,,Ik kreeg de liefde voor auto's met de paplepel ingegoten'', vertelt de ondernemer. ,,Mijn vader was monteur en zelf sleutelde ik voor mijn tiende al met hem mee. Eerst met brommers, later met auto's. We hadden een eigen brug thuis, waar ik heel wat uren onder stond. Dat leidde tot een carrière bij Spyker Cars en vervolgens bij een gerenommeerd restauratiebedrijf''

Zo werd een hobby expertise en expertise een droom: een eigen bedrijf oprichten om zijn kennis, kunde en ervaring in te zetten voor liefhebbers als hemzelf. ,,Met Vivento Collector Cars ben ik hen graag van dienst. Want als geen ander begrijp ik hoe mooi het is om de toekomst tegemoet te rijden met liefde voor historie.''

Meer weten? Kijk op www.viventocars.com

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Vivento Collector Cars: gloednieuwe vakgarage voor klassieke auto’s
Vivento Collector Cars: gloednieuwe vakgarage voor klassieke auto’s
Vivento Collector Cars: gloednieuwe vakgarage voor klassieke auto’s
Vivento Collector Cars: gloednieuwe vakgarage voor klassieke auto’s
Redactie
Door Redactie

Zoeken