Nieuws

Nieuwe Renault Captur Coupé stapje dichterbij

Nieuwe Renault Captur Coupé stapje dichterbij

Dit is de Samsung XM3 Inspire. Deze stiekeme voorbode van de nieuwe Renault Captur Coupé staat momenteel op de Seoul Motor Show. Eerder liet Renault al de vrijwel identieke Arkana zien, en nu is het dus de beurt aan de Koreaanse variant. Wij denken dat het concern ons opwarmt voor de coupé-versie van de nieuwe Captur, die in 2020 het levenslicht ziet.

Net als de Renault Arkana waarmee Renault ons vorig jaar zomer verraste, staat het showmodel van Samsung op het onderstel van de Dacia Duster. De verwachting is dat de nieuwe Renault Captur een gemoderniseerde bodemplaat krijgt. Tegelijkertijd denken we dat het Renault-concern, waartoe ook Samsung behoort, met het oog op de aanstaande Captur Coupé de reacties op het design van de SUV coupé aan het polsen is. Zijn pers en publiek enthousiast, dan gaat de Renault Captur Coupé er grofweg hetzelfde uitzien uitzien als deze Samsung en de Renault Arkana.

Kopie van de Renault Arkana

Behalve de merklogo's en de rode accenten aan de onderkant van de carrosserie is de Samsung XM3 Inspire krek eender aan de Renault Arkana. Bij allebei komen we diverse designelementen van de Renaults Talisman en Koleos tegen. Kijk maar eens naar de vormen van de koplampen en de achterlichten. Omwille van het familiegezicht zal Renault daar vast niet te veel aan wijzigen. Maar wat te denken van de C-stijl? Die begint nu wel heel vroeg, waardoor de auto er meer uitziet als een opgehoogde sedan dan als een coupéversie van een SUV.

Captur eerste compacte SUV coupé

Ooit was de BMW X6 de eerste SUV met een coupé-achtige achterkant. Ondanks de vele negatieve reacties werd het een succesvol model en diverse merken volgden het voorbeeld. Zo bracht Mercedes de GLE Coupé en GLC Coupé. En ook de Jaguar I-Pace heeft een vergelijkbaar design. Maar wanneer de Renault Captur in 2020 inderdaad op de markt komt, wordt het de eerste SUV Coupé in het B-segment. De Mitsubishi Eclipse Cross deed in de conceptfase ook sterk aan een SUV coupé denken, maar in de productieversie oogt-ie veel meer als een gewone SUV.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Renault Captur Coupé stapje dichterbij
Nieuwe Renault Captur Coupé stapje dichterbij
Nieuwe Renault Captur Coupé stapje dichterbij
Nieuwe Renault Captur Coupé stapje dichterbij
Gert Wegman
Door Gert Wegman

Speelt al zijn leven lang met auto’s en taal, en wordt daar sinds 1989 nog voor betaald ook. Werkte ooit voor de industrie, maar is in 2002 ‘overgelopen’ naar de media. Dol op turbo’s, eigenzinnige auto’s en klassiek motorgegrom, gefascineerd door de stille kracht van EV’s.
Lees meer »

Zoeken