Nieuwe Citroën ë-C3​: plaats nu een reservering en profiteer van exclusieve voordelen!

Vanaf €24.290​ (excl. €2.950 subsidie)| ​Betaalbare elektrische auto met actieradius tot 320 km!

Nieuwe Citroën ë-C3​: plaats nu een reservering en profiteer van exclusieve voordelen! Reserveer nu
Nieuws

​Zo betrouwbaar is het automerk dat jij rijdt

​Zo betrouwbaar is het automerk dat jij rijdt

Ranglijstjes, wie is er niet dol op? Als oriëntatie op een merk of product dat je van plan bent te kopen, of nog beter, om achteraf bevestigd te krijgen dat je een goede keus hebt gemaakt. Zeker als het gaat om betrouwbaarheid hoop je natuurlijk dat het door jou gereden automerk hoog scoort. Dit zijn de jongste resultaten op dat vlak volgens het gerenommeerde Amerikaanse onderzoeksbureau J.D. Power.

De betrouwbaarheidsonderzoeken van J.D. Power zijn een begrip. Al 30 jaar. Scoort jouw merk of product hoog op de ranglijst van deze Amerikanen, dan kun je er gerust van uit gaan dat garagebezoeken tot een minimum zijn beperkt. Blauwe maandagen treffen evenwel elke fabrikant, dus 100% mankementvrij is een utoptie.

Lexus rules

Om de betrouwbaarheid van een automerk te peilen, deed J.D. Power navraag onder honderd eigenaren van een type auto van drie jaar oud – en daarbij wordt kennelijk uitgegaan van een 100% menselijke betrouwbaarheid.

Wat blijkt: met een Lexus hoef je het minst vaak naar een garage. Per honderd in 2016 verkochte auto's van het Japanse luxemerk vielen er in totaal slechts 106 mankementen te bespeuren. Zustermerk Toyota scoort eveneens hoog, met tussenbeide Porsche op plaats twee.

Tip
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?

Met Private Lease stap je al vanaf €279,- p/m in de iconische Fiat 500 Hybrid.

Opvallende stijgers

Aziatische merken zijn bovengemiddeld betrouwbaar volgens J.D. Power. Dat wisten we natuurlijk al lang, ware het niet dat daarmee vaak wordt geduid op de merken van Japanse makelij. Maar die zakken juist elk jaar verder weg. Het zijn de Koreaanse merken die oprukken. Lexus en Toyota houden de eer van de Japanse merken nog hoog, maar Mazda, Mitsubishi, Nissan en Honda vallen ver buiten de top-10. Hyundai en Kia daarentegen horen bij de betrouwbaarste automerken.

Ook de Duitse (luxe)merken doen het niet onaardig, dit in tegenstelling tot wat nog wel eens gedacht wordt. BMW presteert het beste van de grote Duitse drie. Maar de opvallendste noteringen komen toch wel op het conto van Chevrolet en Buick, twee merken van GM. Ze maken zomaar eventjes de top-5 compleet. Netjes!

Tip
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?

Met Private Lease stap je al vanaf €279,- p/m in de iconische Fiat 500 Hybrid.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken