Nieuws

Grand(eur): de nieuwe Renault Grand Scénic

Nieuwe Renault Grand Scénic 2016-2017

Groter, ruimer en luxueuzer. Maar tegelijkertijd ook vele malen stijlvoller dan zijn hoekige voorganger. De nieuwe Renault Grand Scénic heeft grandeur. En dat is uniek in het MPV-segment.

Als je comfortabel 5 dan wel 7 personen wilt vervoeren, plaats wilt kunnen bieden aan 765 liter bagage en daarbij de nodige luxe- en veiligheidsuitrusting kwijt wilt heb je behoorlijk wat ruimte nodig. Als je bovendien bedenkt dat je dit binnen een lengte van 4.634 mm en een breedte van 1.865 mm moet doen dan krijg je al snel te maken met behoorlijke functionele vormen. Nee hoor, zo bewijst Renault met de nieuwe Grand Scénic. 

“De wielen hebben een breedte van slechts 195 mm. Het is de vraag hoe dat er in de praktijk uit ziet.”


Standaard 20 inch lichtmetaal

We waren al enthousiast bij de introductie van de 'korte' Scénic en zullen ook ditmaal ons geluk niet onder stoelen of banken steken. Want met de stijlvolle carrosserie is deze nieuwe Grand Scénic gewoon een prima verschijning bij de Appie of de bouwmarkt. Lef is het dat Renault ook ditmaal koos voor standaard 20 inch lichtmetalen wielen. Daarbij moeten we echter wel een kanttekening plaatsen: de wielen hebben een breedte van slechts 195 mm. Het is de vraag hoe dat er in de praktijk uit ziet.

Motorengamma

Die smalle banden dragen in ieder geval bij aan een lage rolweerstand. De laagste in zijn klasse zelfs, aldus Renault. En dat heeft een positief effect op het verbruik van de vijf leverbare motoren. Het gamma bestaat uit twee benzinemotoren met respectievelijk 115 en 130 pk. Daarnaast hebben we drie diesels: de dCi met 130 en 160 pk alsook een dCi 110 Hybrid Assist. Die laatste wordt geholpen door een elektromotor. Voor zowel de 160 pk sterke diesel is naast de handgeschakelde zesbak ook een zestrapsautomaat met dubbele koppeling beschikbaar terwijl de dCi 110 kan worden geleverd met een zeventraps EDC-transmissie.

“Echt grote spullen meenemen? Dan kan ook de passagiersstoel voorover geklapt worden.”


Liters bagage

We haalden het in het begin al aan, de Grand Scénic kan 765 liter bagage meenemen. Daar is één maar, dat is in het geval van vijf inzittenden. Met de derde zitrij in gebruik zal de hoeveelheid fors afnemen, al wil Renault ons momenteel nog niet vertellen met hoeveel. Naast de standaard bagageruimte laten de Fransen weten met een druk op de knop de bagageruimte te kunnen vergroten door de achterbank neer te klappen. Er ontstaat vervolgens een compleet vlakke laadvloer. Echt grote spullen meenemen? Dan kan ook de passagiersstoel voorover geklapt worden. En tijdens een (lange) reis is het prettig om te weten dat de lade in het dashboardkastje (13 liter) alsook de vakjes onder de vloer (11,5 liter) voldoende opbergmogelijkheden te bieden hebben.

Prijzen volgen

Renault zal de nieuwe Grand Scénic vanaf het najaar van 2016 bij de dealers binnenrijden. De prijzen worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Renault Grand Scénic 2016-2017
Nieuwe Renault Grand Scénic 2016-2017
Nieuwe Renault Grand Scénic 2016-2017
Nieuwe Renault Grand Scénic 2016-2017
Nieuwe Renault Grand Scénic 2016-2017
Nieuwe Renault Grand Scénic 2016-2017
Nieuwe Renault Grand Scénic 2016-2017
Nieuwe Renault Grand Scénic 2016-2017
Redactie
Door Redactie

Zoeken