Volvo XC90 R-Design: voor extra pit

De Volvo XC90 is wat ons betreft een heel chique verschijning. En daar is niets mis mee. Helemaal niet zelfs. Maar wie wat meer sportiviteit in een SUV zoekt moet beslist voor de R-Design gaan. Die voegt een stukje sportiviteit toe waardoor de XC90 nog veel krachtiger overkomt.

"R-Design is bedoeld voor mensen met een passie voor de dingen die extra pit geven aan het leven", zegt Volvo's marketingpresident. Marketingpraat natuurlijk, maar de kernboodschap is duidelijk. Zoals we gewend zijn van de R-Design-pakketten van Volvo zien we ook bij de XC90 een paar aanpassingen die dat pittige namelijk realiseren.

Subtiel, maar krachtig

Het exterieur van de Volvo XC90 R-Design beschikt over diverse kenmerkende elementen, zoals de specifieke grille, de extra aangezette voorspoiler, de zijdeglanzende metalen raamlijsten, de geïntegreerde dubbele uitlaatpijpen en de mat zilvergrijze roofrails en spiegelkappen. De lichtmetalen R-Design wielen (20 inch)  maken de look compleet.

Leer

In het interieur zien we sportstoelen en een met geperforeerd leder bekleed  stuurwiel aangevuld met speciale R-Design-items, zoals de versnellingspookknop, de pedalen, de vloermatten en de verlichte instaplijsten. De bestuurder krijgt bij de auto ook een met leder beklede R-Design-afstandsbediening.

Nieuwe opbouw van de modellen

R-Design is een van de drie uitvoeringen die Volvo aanbiedt in het kader van de nieuwe opbouw van het gamma. Dat vertoont volgens Volvo nu gelijkenissen met een boom. De Momentum-uitvoering is de basis. De versies Inscription en R-Design vormen de takken aan de boom. Het Inscription pakket is ontwikkeld voor klanten die een elegante, luxueuze auto wensen, terwijl de R-Design-uitvoering een sportieve en dynamische uitstraling heeft. De vroege topuitvoeringen zijn daarmee komen te vervallen en vervangen door twee uiteenlopende topmodellen. De uitvoeringen zijn daardoor te combineren met elk van de leverbare motoren.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties