Nieuws

Krachtige 2.2 diesel voor Jaguar X-type

Krachtige 2.2 diesel voor Jaguar X-type

Een aantal jaren geleden was het ondenkbaar dat er een Jaguar zou rondrijden met een dieselmotor. Nu presenteert Jaguar een nieuwe dieselmotor in de X-type. Het betreft de 155 pk sterke 2.2 liter motor die zorgt voor prachtige prestaties.

Op dit moment zijn er bij Jaguar twee dieselmotoren leverbaar. Het betreft de 2.0d voor de X-type en de 2.7d voor de S-type. Vanaf september komt daar verandering in. Jaguar gaat namelijk de 155 pk sterke 2.2 liter motor uit de Ford Mondeo ook in de X-type leveren. Bovendien zal er een XJ met dieselmotor op de markt komen.
 
400 Nm tijdens overboost
De 2.2d is niet zomaar een dieselmotor. De viercilinder beschikt over 155 pk en een koppel van maar liefst 360 Nm tussen de 1.800 en 2.250 toeren per minuut. Tijdens de ´overboost´ is de motor zelfs in staat 400 Nm te leveren. De motor is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak en staat borg voor een acceleratie van 0-100 km/h in 8,9 seconden. De topsnelheid van de X-type 2.2d bedraagt 220 km/h. De motor voldoet aan de Euro IV-norm en verbruikt buiten de bebouwde kom 4,7 liter op 100 kilometer. Helaas geeft Jaguar niet aan wat het gemiddelde verbruik van de motor is.
 
Goede stap voorwaarts
Met de komst van een krachtige dieselmotor voor de X-type speelt Jaguar in op de vraag vanuit de markt. De belangrijkste concurrenten in de vorm van BMW, Audi en Mercedes zijn al sinds jaar en dag leverbaar met krachtige dieselmotoren. Jaguar loopt daar behoorlijk op achter maar maakt met deze X-type 2.2d een goede stap voorwaarts. Vanaf september staat de X-type 2.2d bij de dealers.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Krachtige 2.2 diesel voor Jaguar X-type
Krachtige 2.2 diesel voor Jaguar X-type
Krachtige 2.2 diesel voor Jaguar X-type
Krachtige 2.2 diesel voor Jaguar X-type
Redactie
Door Redactie

Zoeken