Nieuws

De 10 leukste 1 april-grappen van automerken ooit

Elk jaar op deze datum proberen diverse automerken weer de perfecte instinker te verzinnen om zo nog wat meer aandacht naar zichzelf toe te trekken. Zelfs enkele automedia doet er vrolijk aan mee tegenwoordig. Echter, gewiekst als het is, valt het heden niet mee om het publiek een oor aan te naaien. De auto-industrie is haar creativiteit toch niet verloren? De betere 1 april-grappen liggen namelijk stuk voor stuk in het verleden. Een greep…

Nissan Sandwich Toast-R

Nissan Sandwich Toast-R

Om Nissan zelf maar gewoon te citeren: “Maak kennis met de Nissan Sandwich Toast-R. Dit apparaat roostert brood van 0 naar eetklaar in 2,9 seconden, wat het de snelste high-performance broodrooster ter wereld maakt. Lunchen verloopt voortaan een stuk sneller”. Die knotsgekke Japanners toch!

Volvo External Vehicle Protection

Volvo External Vehicle Protection

Geloof het of niet, de huidige Volvo V40 is zowaar uitgerust met een externe airbag. Deze is bedoeld om de kans op letsel bij onfortuinlijke voetgangers en fietsers te beperken. Zou dit de volgende stap zijn?

BMW badgewisser

BMW badgewisser

BMW heeft een rijke historie aan het uithalen van 1 april-advertenties, en dit is een van de betere: een wisinstallatie voor het embleem op de motorkap. Je merkt onmiddellijk dat het een grap moet zijn, maar BMW doet net alsof haar neus bloed door er een heel marketingverhaal om heen te verzinnen.

Dunlop op maat geschoeid

Dunlop op maat geschoeid

Er is een periode geweest dat het profieldesign van een autoband niet om maximale veiligheid werd gekozen maar de show. ‘Vredestein by Giugiaro’ bijvoorbeeld heeft zich hiermee behoorlijk in de kijker gespeeld en ook Dunlop zag er wel de humor van in.

Peugeot RCZ Mood Paint

Peugeot RCZ Mood Paint

Van zelf-herstellende autolakken – na het ontstaan van haarkrasjes – hadden we al eens gehoord. Maar een autolak die zich aanpast aan je humeur, die kenden we nog niet. Leuk gedaan, Peugeot! Lees meer »

Seat Electro Reflective Exterior

Seat Electro Reflective Exterior

Ook Seat presenteerde ooit op 1 april een wel heel bijzondere autolak. Eentje die zich kon weerspiegelen aan de omgeving. Handig wanneer je zin hebt om het gaspedaal eens diep in te trappen, om vervolgens heel brutaal naar elke flitscamera te lachen.

HondaHair

HondaHair

Een knipbeurt is altijd nodig wanneer je er het minst zin in hebt, nietwaar. Er zijn immers nog zoveel andere klusjes te klaren en veelal is het lang wachten bij de kapper. Tijd om het een en ander te combineren, dacht Honda.

MINI Vertical Parking Locator

MINI Vertical Parking Locator

Dat MINI’s figuurlijk aan de weg kleven, dat weet elke liefhebber van het betere stuurwerk. Maar wat als dit letterlijk zo was? Dan reed iedereen in de randstad MINI.

Hyundai i10 pausmobiel

Hyundai i10 pausmobiel

Het automerk waarin de paus wordt gereden tijdens openbare gelegenheden kan ook altijd op veel exposure rekenen. Nogal wiedes dus dat Hyundai graag een keer de 'heiligste auto ter wereld’ zou willen leveren. Echter, ook de leider van de Rooms-Katholieke Kerk is niet ongevoelig voor status.

BMW Tire Pressure Control

BMW Tire Pressure Control

Telkens als BMW deze vandaag de dag onder ogen krijgt zal het vast zelf het hardst lachen. Want een systeem dat de bandenspanning van een auto op peil houdt en indien nodig deze op de juiste spanning brengt is tegenwoordig daadwerkelijk realiteit. Wist BMW veel in 1985.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken