Open genieten in de mooiste cabrio van het jaar!

Het is een prachtige zonnige dag, 35 graden als wij mogen rijden met de MG TF. Het dak is er al af dus instappen en wegwezen!

De MG TF is de opvolger van de MG F en refereert naar het rijke verleden van dit Engelse sportwagenmerk. De TF van weleer was een sportauto met goede rij-eigenschappen, een fraai uiterlijk en een comfortabel interieur. Benieuwd naar de nieuwe TF!

Eerste induk: Goed!
Als je om de MG heen loopt krijg je meteen zin om erin te springen en weg te rijden. Lekker touren met dit warme weer.

Bij het instappen in de MG TF komt er meteen een goed gevoel naar boven. Het is makkelijk om een goede zitpositie te krijgen en alle instrumenten zitten goed binnen handbereik. Alleen het omdoen van de gordel is wat lastig, je moeten even zoeken en grijpt vaak mis. De eerste induk is goed, die heeft MG in de knip.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Braaf maar ook stoer!
Zoals eerder gezegd is de MG TF een auto waar je snel in wilt stappen en weg wilt rijden. De auto heeft een braaf uiterlijk maar is tegelijkertijd ook uitdagend. De door ons gereden uitvoering is gespoten in een zilvergrijs metallic lak en het interieur is volledig van leer in een donkerrode kleur. Staat mooi bij elkaar. De koplampunits zijn voorzien van helder glas. Achter dit heldere glas prijken drie pitjes, namelijk het dimlicht, grootlicht en knipperlicht. Vlak voor het achterwiel is een luchthapper gemonteerd. Dit om de motor te voorzien van koele lucht. De kofferbak heeft een geïntegreerde spoiler welke de sportiviteit van de MG TF nog eens extra benadrukt. Nog meer in het oog springend zijn de twee uitlaatpijpen welke door de bumper heen prikken. 

Weinig opbergruimte maar spannende look!
Het interieur is uitgevoerd in een donkere rode kleur. Hou je hier niet van dan levert MG het interieur ook in het zwart, beige en geel. De met stof beklede stoelen zitten prima en geven goede steun in de bochten. Het is niet moeilijk om een goede zit te vinden in de MG TF. Alle knopjes zitten binnen handbereik en zoeken is er niet bij. Alles is snel gevonden en de auto voelt meteen vertrouwd aan. De middenconsole is voorzien van plastic accenten in een zilvergrijze kleur. De dorpels zijn mooi afgewerkt met instaplijsten. Alles ziet er erg verzorgd uit. Puntje van kritiek is de afwerking. Niet alles sluit mooi aan en sommige dingen aan het dashboard zitten een beetje los.

Wat erg jammer is, is dat de MG TF niet standaard geleverd wordt met airco. Wij hebben met de kap open gereden maar bij 35 graden is dat nog steeds warm. Bovendien is de airco handig om de auto in de winter droog te krijgen.

Bagageruimte heeft de MG TF bijna niet. De kofferbak is erg klein omdat er ruimte is gemaakt voor het dak. Dan kun je voorin nog wat kwijt maar ook dat houdt niet over. Ook in het interieur is niet veel bergruimte. Het dashboardkastje is redelijk groot en je hebt een middenarmsteun met wat opbergruimte. Tegen de achterkant (achter de middenarmsteun), is nog een vakje gemonteerd voor wat spulletjes. Heel klein zijn de portiervakken. Deze had MG beter achterwege kunnen laten. Al met al is er in het interieur weinig ruimte voor spulletjes zoals je portemonnee, rijbewijs en wat kleine losse andere dingen. Maar goed dat zijn dingen die je graag op de koop toeneemt als je een auto als deze koopt.

Echte rijdersauto!
Tijd om te kijken wat de MG TF ons te bieden heeft. De auto rijdt makkelijk weg en wat direct opvalt is de korte bediening van pedalen en pook. De pedalen hebben een korte slag en de versnellingsbak schakelt met korte slagen. Precies wat we willen bij een auto als deze. De MG TF is voorzien van een middenmotor die de achterwielen aandrijft. Achterin het door ons geteste exemplaar ligt de 1.8i met 136 pk. Met name met de kap open klinkt de motor mooi. Doordat het een middenmotor is hoor je een mooie combinatie van motor en uitlaat. Bij de meeste autos hoor je de motor van voren en de uitlaat van achteren. 

De prestaties vallen ons in de praktijk enigzins tegen. Op papier doet de auto de sprint van 0-100 km/h in 8,8 seconden maar het lijkt minder snel. Wat dat betreft zijn we best benieuwd naar de 160 pk versie. In de MG TF heb je weinig last van de wind. Met het dak eraf en alle ramen naar beneden heb je geen vervelende windvlagen in het interieur.

De auto stuurt prima, lekker scherp en direct. Inparkeren is geen probleem want de stuurbekrachtiging is lekker licht zonder dat je hier op snelheid last van hebt. Het onderstel is prima, mede ook door de montage van het sportpakket. Hierdoor is de auto een stukje verlaagd en is de wielophanging wat straffer geveerd. Korte oneffenheden worden echter goed verwerkt en de auto is niet stoterig. De rechtuitstabiliteit is dik in orde en bij gas geven in de bochten vertoond de auto geen gekke dingen. 

Conclusie
De MG TF is een stoere cabriolet voor een betaalbare prijs. Voor dit geld heb je een echte rijdersauto waar zowel lekker mee te touren is als een stukje lekker pittig mee te rijden. De prestaties vallen een klein beetje tegen maar in combinatie met het fijne sturen, koppelen en remmen neem je dit graag voor lief!

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties