Tests

Op SUV-toer met de Chevrolet Equinox

Op SUV-toer met de Chevrolet Equinox

Na de Picanto-toer en Matiz-toer vond Auto Unie het tijd om ook een toer te organiseren voor SUV-rijders. Dit weekend was het zover. Autowereld.com reed mee tussen de 65 SUV’s en legde het parcours af in een Chevrolet Equinox.

Het was een koude novembermorgen toen iedereen verzamelde bij SUV Autdoor in Almelo. SUV Autdoor is onderdeel van de Auto Unie Groep en richt zich specifiek op de verkoop van SUV’s. Daarbij richt SUV Autdoor zich op het luxe segment en is de showroom gevuld met onder andere een Hummer H2 en H3, Ford F150, Infinity FX en een Chevrolet Equinox. Maar Auto Unie heeft ook een Kia-dealerschap en dat verklaarde de enorme opkomst van Kia-rijders. De parkeerplaatsen voor de showroom van SUV Autdoor en de straten eromheen waren binnen afzienbare tijd gevuld met vele 4x4 wagens. Daarbij waren de Kia Sorento en Sportage verreweg in de meerderheid. Andere typen waren Volvo’s XC90, een BMW X5, diverse Mercedes ML’s, een Volkswagen Touareg, Suzuki Grand Vitara, Toyoto Land Cruiser en RAV4. De grote verscheidenheid aan merken zorgde voor een leuke aanblik.
 
GPS-toer
De toer startte met een kop koffie en Twentse krentewegge, waarna er uitleg werd gegeven over het gebruik van de GPS-apparatuur. Ditmaal dus geen route uitgezet met paaltjes en bordjes. Aan de hand van een peil op ons GPS-apparaat moesten wij de route bepalen en daarbij goed opletten. Het was dan ook niet verwonderlijk dat er meerdere malen gestopt moest worden om goed te kijken welke afslag genomen moest worden.
 
Échte SUV-toer
Het eerste deel van de route was grotendeels over een verharde weg. Grote modderpoelen, stevige beklimmingen en afdalingen waren niet aan de orde. De opzet van de toer was dan ook dat deze geschikt moest zijn voor SUV’s. De SUV staat niet bepaald bekend om zijn terreincapaciteiten en een auto als de Kia Sportage wordt zelfs als tweewielaangedreven model verkocht. De grote bodemvrijheid van een SUV was dan ook de enige noodzaak bij deze SUV-toer.
 
Greenlanen
Na een tussenpauze, waar wij werden voorzien van een kop warme erwtensoep en een broodje werd de route vervolgd. Na het inlezen van nieuwe GPS-coördinaten werden wij merendeel door bosgebied geleid. De route werd voor een groot deel afgelegd in het bos en over de bospaden die het Twentse gebied rijk is. Ook hier geen spannende modderpoelen en stevige beklimmingen, maar vooral een route om te genieten van de natuur en de extra mogelijkheden die een auto als deze biedt. Zoals de engelsen zeggen:”Greenlanen”.
 
Chevrolet Equinox
Wij hadden deze dag de beschikking over een in Nederland zeer exclusieve SUV; de Chevrolet Equinox. Deze auto wordt door SUV Autodoor zelf geïmporteerd. De Equinox heeft een stoere uitstraling dankzij z’n imposante grille en chromen accenten. Normaal gesproken zou deze auto 99% van de tijd op de verharde weg te vinden zijn, maar onze rij-indruk in het terrein is prima. Standaard wordt het vermogen van de Equinox overgebracht op zijn voorwielen. Vierwielaandrijving is inschakelbaar maar wij hebben het niet nodig gehad.
 
Ruim
De auto is zowel voor- als achterin zeer ruim. De stoelen zitten prima en zijn bekleed met leer. Diverse vakjes, bakjes en bekerhouders bieden genoeg ruimte om je spulletjes kwijt te kunnen. Net als van buiten ziet ook het interieur van de Equinox er verzorgd uit. De gebruikte materialen ogen Europees en voelen relatief goed aan.
 
3.4 liter V6
Zowel op de verharde weg als in het terrein is de Equinox een comfortabele reisgenoot. De motor is aangenaam stil en de automaat kiest soepel zijn verzet. Ook op de snelweg blijft de motor op de achtergrond en is alleen het windgeruis hoorbaar. De snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging is erg licht. Op snelheid geeft het voldoende gevoel, maar op lagere snelheden is het overbekrachtigd. Gemakkelijk als je wilt inparkeren in een drukke en krappe stad, maar in het terrein mis je het gevoel met de ondergrond. Voor de aandrijving staat een 184 pk sterke V6 paraat. De 3.4 liter zescilinder moet 2.300 kg meesleuren maar doet dat verrassend goed. Een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h wordt binnen 9 seconden afgelegd. Anderzijds betekent een snelle acceleratie nog niet dat de Equinox ook een sportieve auto is. Hij rijdt comfortabel, maar helt in de bochten behoorlijk over.
 
Concurrerende prijs
Met een concurrerende prijs van nog geen 50 mille is de Equinox een verrassend goed alternatief voor diverse Europese en Aziatische concurrenten. Hij oogt zeer stoer, ziet er ook van binnen goed uit, is zeker geen éénheidsworst en rijdt verrassend goed.
 
Whisky-proeverij
De georganiseerde dag werd prettig afgesloten met een Whisky-proeverij, gehost door Goossen Whisky. Aansluitend een buffet dat bestond uit een onvervalst Twentse stamppot, met een kuiltje jus.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Op SUV-toer met de Chevrolet Equinox
Op SUV-toer met de Chevrolet Equinox
Op SUV-toer met de Chevrolet Equinox
Op SUV-toer met de Chevrolet Equinox
Op SUV-toer met de Chevrolet Equinox
Op SUV-toer met de Chevrolet Equinox
Op SUV-toer met de Chevrolet Equinox
Op SUV-toer met de Chevrolet Equinox
Op SUV-toer met de Chevrolet Equinox
Redactie
Door Redactie

Zoeken