Overige

Alles wat je wilt weten over de leukste youngtimers

Alles wat je wilt weten over de leukste youngtimers

De elektrische auto rukt op, maar ook youngtimers blijven populair. Alle reden voor de redactie van Autowereld.com om een mooie, gedrukte youngtimer-special samen te stellen. Natuurlijk komen de populaire Volvo V70 en de BMW 5-serie (E39) langs. Maar ook wie geïnteresseerd is in sportieve of exotische auto's, komt met onze youngtimer-special aan zijn trekken.

Is de BMW 5-serie van de E39-generatie de beste auto ooit gebouwd? Misschien herinner je je de Top Gear-aflevering waarin de drie presentatoren Afrika doorkruisen in stationwagons. De BMW 528i Touring (E39) van Jemery Clarkson doet dat zonder slag of stoot. In deze vergelijking zetten we de BMW 5-serie Touring (E39) tegenover de eveneens zeer begeerlijke Volvo V70.

Mercedes S-klasse W140 vs. W126

Wisseling van de wacht in de Sonderklasse. In 1991 werd de W126-generatie van de S-klasse opgevolgd door de W140. Het model was qua technologie een enorme sprong voorwaarts, maar kon het succes van zijn voorganger niet evenaren.

Alles wat je wilt weten over de leukste youngtimers

Essentiële suv’s

Het was de Mercedes ML die in 1997 de grote doorbraak van de suv inluidde. In het kielzog van dit succes lanceerden BMW en Porsche hun visie op de ‘softroader’. Het leverde twee auto's op die nog steeds aan elkaar gewaagd zijn.

British battles

Rolls-Royce en Bentley zijn tot de verbeelding sprekende merknamen. Decennialang waren ze als Siamese mastodonten met elkaar verbonden. Totdat Volkswagen en BMW ze in een clash of the titans van elkaar scheidden. We rijden met de Rolls-Royce Silver Seraph en de Bentley Arnage T, beide uit een tijd dat geld nog heel gewoon was. Een stuk bereikbaarder zijn de Jaguar XJ en de eveneens Britse Rover 825 is zelfs voor een habbekrats te koop - als je er eentje kunt vinden ... We gaan met allebei op pad.

Alles wat je wilt weten over de leukste youngtimers

Aluminium jubileum voor Audi A8 en A2

25 jaar geleden kwam de Audi A8 op de markt – de eerste auto met het aluminium Audi Space Frame. Vijf jaar later kreeg de luxe zakensedan gezelschap van de compacte Audi A2. Het aluminium stadsautootje is dus alweer 20 jaar oud. Tijd voor een vergelijking met een glimlach, want zeg maar eens drie keer na elkaar ‘aluminium jubileum’.

Transfagarasan per BMW 850 CSi

De BMW 850 CSi is een van de meest indrukwekkende Duitse coupés van de jaren negentig. Als de V12 van deze zeldzame sportcoupé op stoom is, wordt zelfs het slot van graaf Dracula gedegradeerd tot een bijrol. Op naar de Transfagarasan in Roemenië!

Alles wat je wilt weten over de leukste youngtimers

Corpulente coupés

De Volvo 780 gold in de jaren 90 als de elegantste Volvo sinds de 1800 ES. Hij duelleert in ons magazine met een van de begeerlijkste coupés op basis van de Mercedes W124: de 300 CE.

Vergelijking: 4 eigenwijze roadsters

Men neme een handjevol onderdelen en vraagt aan vier verschillende partijen deze naar eigen inzicht tot een geheel te smeden. Wat je krijgt, ziet u in dit verhaal: vier basic sportwagens, die totaal van elkaar verschillen – maar toch ook weer niet. Een vergelijking van de Morgan 4/4 2-seater, de Donkervoort D8 Zetec Sport, de Lotus Elise 1.8-16V Type 49 en de Renault Sport Spider

Alles wat je wilt weten over de leukste youngtimers
Alles wat je wilt weten over de leukste youngtimers

Kooptips youngtimers voor alledag

Daarnaast hebben we een hele verzameling kooptips over auto's die uitstekende geschikt zijn voor dagelijks gebruik: van Saab 9-3 tot Volkswagen Golf V GTI.

Je kunt de youngtimer-special per direct online bestellen.

Alles wat je wilt weten over de leukste youngtimers

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gert Wegman
Door Gert Wegman

Speelt al zijn leven lang met auto’s en taal, en wordt daar sinds 1989 nog voor betaald ook. Werkte ooit voor de industrie, maar is in 2002 ‘overgelopen’ naar de media. Dol op turbo’s, eigenzinnige auto’s en klassiek motorgegrom, gefascineerd door de stille kracht van EV’s.
Lees meer »

Zoeken