Tuning & styling

Vleugeldeuren: hoe werkt het precies?

Het lijkt niet op te houden met de vleugeldeuren. Op elke gewone auto zijn tegenwoordig ´wing doors´ verkrijgbaar. Maar hoe werkt het precies met de ombouw?

LSD Doors levert vleugeldeuren voor meer dan 40 modellen. Dat is echter alleen wat ze standaard in het programma hebben, want LSD kan ook op aanvraag vleugeldeuren monteren in andere modellen. Het principe is eigenlijk heel simpel want je maakt gebruik van de bestaande deuren maar veranderd de ophanging.

Ombouw

Wanneer je ervoor kiest om bij LSD langs te gaan en je auto te voorzien van vleugeldeuren gaat men in een paar simpele stappen te werk. Allereerst wordt de deur eruit gehaald en de originele ophangingspunten worden verwijderd. Op de plaats van die punten komen nieuwe scharnieren te zitten en worden ook gasveren gemonteerd. Die laatste voorkomen dat de deur zomaar weer dicht valt en bovendien mooi gelijdelijk open gaat. Het voordeel van het gebruik van de originele bevestigingspunten is dat LSD geen spuitwerk hoeft te verrichten.

Goedgekeurd

Doordat LSD al jaren gespecialiseerd is op het gebied van vleugeldeuren heeft het bedrijf veel ervaring. Daardoor ligt de kwaliteit hoog en dat is terug te zien in de stevigheid en het sluiten van de deuren. Alle onderdelen die gebruikt worden zijn bovendien voor de Duitse TÜV goedgekeurd.

SLK en Roadster

Compleet nieuw in het programma van LSD zijn de vleugeldeuren voor de Mercedes SLK en Smart Roadster. Beide zijn auto´s waarop het erg goed past. Hoe leuk een vleugeldeur ook staat, op een Golfje of Astraatje is het toch een beetje een vreemd gezicht wanneer je op de parkeerplaats je deur opent. Bij auto´s als een Mercedes SLK of Smart Roadster is het minder vreemd maar toch ook verrassend. Opvallen doe je in ieder geval altijd wanneer je uit-/instapt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken