Lifestyle & design

Bianchi lanceert Ferrari-fiets van 15.000 euro

Is een echte Ferrari je net even te duur, maar wil je wel graag zo'n trots paardje rijden? Laat je benen spreken en koop de Bianchi SF01, dat is een stuk goedkoper en gezonder.


Bianchi en Ferrari hebben de handen ineengeslagen en komen met een speciale fiets, de SF01. In de basis is het een Bianchi Speciallisima, maar dan met een aantal verbeteringen én Ferrari-logo's. Net als de supercars van Ferrari is ook deze fiets een technologisch hoogstandje. Het koolstofvezel frame weegt bijvoorbeeld slechts 780 gram.


Zadel van 94 gram
Daarnaast heeft Bianchi een systeem ontwikkeld dat 80 procent van alle vibraties weg moet filteren, zodat je zelfs op klinkers comfortabel op het zadel zit. Over het zadel gesproken: ook dat onderdeel is gemaakt van koolstofvezel en dat resulteert in een gewicht van slechts 94 gram. Interessant feitje: de constructie van het carbon is hetzelfde als Ferrari gebruikt voor de kuipstoeltjes in de Formule 1.

Pirelli-rubber
De SF01 is leverbaar in twee kleuren: Rossa Corsa en Nero Setoso. Om het Formule 1-gevoel vast te houden zijn de banden afkomstig van Pirelli, al zul je in de praktijk geen twee pitstops per middag nodig hebben om je trainingsrondje vol te kunnen maken. Ook de velgen zijn gemaakt van carbon, waardoor ze slechts 1,4 kilogram per stuk wegen.

15.000 euro
De Bianchi SF01 gaat in november in de verkoop, dus na afloop van het Formule 1-seizoen kun je meteen in training. Zorg er wel voor dat je alvast wat geld opzij zet, want de racefiets gaat 15.000 euro kosten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken