Lifestyle & design

Infinity combineert draagbare hifi met carfi

Infinity combineert draagbare speakers met carfi

Het kunnen luisteren naar goede kwaliteit muziek in de auto wordt steeds belangrijker bevonden. Toch hebben veel automobilisten hun audio-installatie thuis veel beter voor elkaar dan in hun auto. 'Dan combineren we dat toch gewoon', moet hifi-merk Infinity gedacht hebben. En dat is precies wat ze deden.

Infinity (niet te verwarren met Infiniti, het automerk) noemt hun vinding het 'Voyager Drive System'. Hoe het globaal werkt is eigenlijk zo simpel dat je je afvraagt waarom niemand eerder op hetzelfde idee is gekomen. Draagbare speakers zijn immers niet van gisteren en razend populair. Toch moet je de automobilist die een dergelijke speaker meeneemt in zijn auto, op het dashboard plant, en vervolgens al luisterend daarna naar het werk rijdt met een loep zoeken. Best gek eigenlijk, want op het strand struikel je er zowat over.

Speaker en subwoofer in één

Wat Infinity met het Voyager Drive System voor ogen had bij de ontwikkeling was het creëren van 'een multifunctionele draagbare geluidsinstallatie'. We schrijven bewust geluidsinstallatie, want het vernuftige audiosysteem bestaat uit feitelijk twee luidsprekers in een bundelverpakking: een speaker voor de hogere tonen en een subwoofer voor de laagste klanken, de bass.

The UFO has landed

Tot zover eigenlijk nog geen imponerende hocus pocus. Evenwel is het leuke van het Infinity-systeem dat je de compacte, UFO-vormige 'tweater'-speaker ervan naadloos in het dashboard kan laten 'glijden'. Eenmaal zijn gereverseerde plek ingenomen werkt de ronde speaker samen met de zes reeds in de auto ingebouwde speakers.

Dirac Panorama

Volgens Infinity zorgen de speakers tezamen voor een enerverende geluidservaring, dankzij de zogeheten Dirac Panorama-technologie. En de subwoofer? Die plant je gewoon daar waar je niet om ruimte verlegen zit of, nog beter, op een positie waar de bass het beste tot zijn recht komt.

Noise Cancellation
Uiteraard kan het Voyager Drive System draadloos via Bluetooth aangestuurd worden en beschikt het tevens over Noise Cancallation van Harman Kardon, het moederbedrijf van Infinity. Hiermee kunnen nare rij- en bijgeluiden weggefilterd worden zodat de muziekervaring groter is. Tevens is er een functie ingebouwd voor handsfree-bellen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Infinity combineert draagbare speakers met carfi
Infinity combineert draagbare speakers met carfi
Redactie
Door Redactie

Zoeken