Lifestyle & design

Waan je Max Verstappen met de Home Racer

Home Racer

Fans van gelikte racegames kunnen hun geluk niet op. Inmiddels is er voor de nieuwste generatie gameconsoles (Playstation 4, Xbox One) alsook de pc een aangenaam stapeltje aan uitdagende racegames uitgebracht. Nu nog een puike race-simulator om daar pas echt van te genieten. Deze van Home Racer bijvoorbeeld.

Race-simulators zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en prijzen. Deze van het Franse Home Racer – voortgekomen uit een hobbyproject – is met een vanafprijs van € 1.990,- ook geen koopje, maar vergt ook weer niet een rib uit je lijf. En dat kan je van de Vesaro I Evolve Extreme SE niet echt zeggen. Die kost immers enkele tienduizenden euro's.

Van alle gamemarkten thuis
Een beetje race-simulator is natuurlijk niet gebonden aan een specifieke gamecomputer en zo ook de Home Racer. Of je nu een fervente pc- of Xbox-gamer of Playstation 4-fanboy bent, de Home Racer is ermee compatibel. Ook hoef je niet per se klein van stuk te zijn om een prettige zitpositie te vinden; de omklemmende Sparco-kuipstoel staat namelijk op rails geschroefd zodat deze verstelbaar is. Net zoal het stuur, de pedalen en zelfs de versnellingspook. Al net zo handig is dat de Home Racer met een lengte en breedte van respectievelijk 130 en 65 centimeter lekker compact is. En overdreven zwaar is 'ie ook al niet met 30 kilogram. Dit dankzij het gebruik van overwegend polyester.

Twee versies
De Home Racer is te bestellen in twee varianten: compleet met alle mogelijke toeters en bellen of als 'skelet'. Bij de fervente doe-het-zelver klinkt die laatste optie natuurlijk als muziek in de oren. Die kan zodoende zelf bepalen welk merk stuurwiel hij of zij monteert, evenals als de pedalen en natuurlijk het weergavescherm. Heb je liever geen gedoe of twee linker handen en wil je je graag meteen na de lancering van Project Cars (de race-simulatie van het moment) als Max Verstappen – maar zonder racerisico's – over uiteenlopende circuits jagen, ga dan voor de compleet afgemonteerde Home Racer. Die kost € 3.990,- en dat is inclusief een afgelakte 'carrossie', Sparco-stoel, 40 inch Samsung LED-tv, Playstation 3 en een stuur plus pedalen van Logitech.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Home Racer
Home Racer
Home Racer
Home Racer
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers