Lifestyle & design

Audi A8 met ingebouwde rijstkoker

Audi A8 met ingebouwde rijstkoker

In Japan heeft Audi vandaag de A8 5.5 gepresenteerd. Zijn naam is afgeleid van 5(vijf) Go en 0.5(half) Han wat weer komt van 'gohan', Japans voor rijst. En dat is precies wat er zo bijzonder is aan deze A8, hij is namelijk voorzien van een ingebouwde rijstkoker.

De A8 5.5 is speciaal ontwikkeld voor de Japanse markt. Voor de achterinzittenden is er in de middenconsole een rijstkoker geïnstalleerd die speciaal voor Audi werd ontworpen en ontwikkeld. De Japanse rijstpot, Hagama genaamd, zorgt voor de perfecte temperatuur en meest smakelijke rijst.

Audi A8 met ingebouwde rijstkoker
Audi A8 met ingebouwde rijstkoker
Audi A8 met ingebouwde rijstkoker

“Het interieur is aangekleed met 'tatami'.”


Bekleding van tatami

De eigenaar van de A8 kan via het MMI-scherm uit talloze kookopties kiezen. Bovendien is er servies meegeleverd, geheel in Audi-stijl. Het interieur is bovendien aangekleed met 'tatami'. Dit materiaal, gemaakt van rijststro, wordt veel toegepast in Japanse woningen waar het onder andere gebruikt wordt voor matten en kamerschermen.

Audi A8 met ingebouwde rijstkoker
Beperkte oplage

Volgens Audi gaat het om een beperkte oplage. Oh en wil je na je rijstmaaltijd genieten van een kop koffie, er is ook een espresso-apparaat ontwikkeld, speciaal voor het Duitse merk. Voor wie nog niet helemaal wakker is, dat espresso-apparaat is er daadwerkelijk, maar gezien de datum van lancering zullen we de rijst-A8 maar met een korreltje zout nemen en ook deze A8 toevoegen aan ons lijstje met 1 april-grappen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers