Lifestyle & design

Onverwoestbaar: IWC Ingenieur Automatic Edition AMG GT

IWC meets AMG

De Zwitserse horlogemaker IWC Schaffhausen en Mercedes-AMG kunnen al weer 10 jaar uitzonderlijk goed met elkaar opschieten en willen dat graag laten weten aan de rest van de wereld door het gezamenlijk presenteren van een gelimiteerd sporthorloge dat deels opgetrokken is uit boriumcarbid, een carbonsoort dat vrijwel onverwoestbaar is.

Model voor het jubileumklokje stond – hoe kan het ook anders – de Mercedes-AMG GT, de nieuwste sportauto van het performancebedrijf uit Affalterbach. De oplettende klokkijker zou dat meteen terug moeten zien in de zwarte kleur van het horloge in combinatie met de gele details, een knipoog naar de exclusieve AMG-kleur 'solarbeam'. De rubberen polsband bevat eveneens gele accenten en een zwarte inlay van innovatief 'Dinamica'-microvezel, dat weer een verwijzing is naar de afwerking van het stuurwiel, de stoelbekleding en de dakhemel in de Mercedes-AMG GT.

Keihard carbon
IWC behoort tot 's werelds meest prestigieuze horlogemakers en wil dat met de Ingenieur Automatic Edition AMG GT graag nog eens benadrukken. Hoe? Door de kast van het horloge te vervaardigen uit zuiver boriumcarbid, een van de hardste en meest krasvaste materialen ter wereld. Volgens IWC is het nooit eerder voorgekomen dat een horloge hieruit opgetrokken is en met zo'n claim en exclusiviteit komt natuurlijk ook een dito prijskaartje (zoals vrijwel elke IWC lang niet voor iedereen weggelegd). Dit AMG GT-horloge al helemaal niet, want daarvan worden er slechts 25 gemaakt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
IWC meets AMG
IWC meets AMG
IWC meets AMG
IWC meets AMG
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers