Lifestyle & design

Hybride tweewieler van Qoros: eBIQE Concept

Hybride tweewieler van Qoros: eBIQE Concept

Qoros volgt nauwkeurig de trends van alle Europese autofabrikanten. De presentatie van een e-bike komt dan ook niet volledig uit de lucht vallen. Maar naast het oppeppen van het imago heeft Qoros tevens een tweede agenda voor haar eBIQE Concept. China telt namelijk maar liefst 130 miljoen e-bike’s. Een interessante markt.

De eBIQE Concept is gemaakt voor de moderne grootstedelijke consument en kan niet alleen het woon-werkverkeer verzorgen, maar is tevens ontwikkeld voor avontuurlijke offroad tochten. Natuurlijk hoeft je bij de eBIQE niet al het werk zelf te doen. Fietsers kunnen naast het kiezen om te trappen zonder hulp, ook kiezen voor trappen met ondersteuning van de elektromotor of om alleen voortbewogen te worden door de motor. Wordt alleen de motor gebruikt, dan kan er worden gekozen uit drie rijstanden: Street, waarbij de topsnelheid wordt beperkt tot 25 km/h vanwege de landelijke regelementen. In de tweede modus, de Eco-stand, wordt zo efficiënt mogelijk met de elektriciteit omgesprongen en in de Power-stand geschiedt juist het tegenovergestelde.

Power!

Met de Qoros eBIQE Concept in Power-stand benut de tweewieler de maximale 12 kW die de elektromotor te bieden heeft. Met een continu koppel van 60 Nm schiet de Chinees in een luttele twee seconden van 0 naar 25 km/h. Vanuit stilstand naar zijn topsnelheid van 65 km/h vergt 8,5 seconden. Plug je de fiets even later in het reguliere stopcontact dan is hij met 80 minuten weer geheel startklaar. De actieradius loopt uiteen van 120 km in de Eco-stand tot 80 km in de Sport-modus. Mits je natuurlijk niet zelf wilt trappen.

QorosQloud

Naast de geavanceerde aandrijflijn is de eBIQE Concept ook uitgerust met het innovatieve QorosQloud-platform dat standaard is op de meeste auto’s van Qoros. Het systeem past zijn functionaliteit aan op het gebruik op de elektrische fiets, zodat de fietser alleen voor hem relevante functies en diensten krijgt. Het systeem heeft een permanente 3G-verbinding en wordt het bediend via een geavanceerd 5-inch touchscreen dat is gemonteerd op het stuur of via de cloud door met de smartphone, tablet of computer via een website of app in te loggen.

Altijd verbonden

Eenmaal online dan kan de cloud-dienst diverse functies aanbieden. Denk hierbij aan een routeplanner, de mogelijkheid om op afstand de technische staat van de eBIQE Concept te bekijken (bandenspanning, accu en actieradius) alsook een aantal netwerkmogelijkheden via sociale media. Zo kan een gebruiker bijvoorbeeld zijn favoriete routes en bezienswaardigheden delen. Helemaal volgens de laatste trend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hybride tweewieler van Qoros: eBIQE Concept
Hybride tweewieler van Qoros: eBIQE Concept
Hybride tweewieler van Qoros: eBIQE Concept
Redactie
Door Redactie

Zoeken