Jeep-topman: Liever een kleine SUV dan een grote sedan

Er klinken steeds meer geluiden uit de autowereld dat nieuwe auto’s kleiner moeten worden. Jeep trekt zich er als SUV-only-merk niets van aan en wijst op het grote voordeel van SUV's.

Als je een ritje maakt met de auto, bekruipt je al snel het gevoel dat de wegen worden gedomineerd door SUV’s. Dit voorgevoel wordt bevestigd door harde cijfers: afgelopen jaar was meer dan de helft van de verkochte nieuwe auto’s in Europa een SUV.

Niet iedereen is daar blij mee. Collega Jaap schreef eerder in een column: de SUV is slecht en het zou goed zijn als-ie verdwijnt. Uit de autowereld klinken steeds meer geluiden dat nieuwe auto’s kleiner moeten worden.

In Parijs: kleine SUV of grote sedan

Jeep bouwt alleen maar SUV's en directeur Eric Laforge blijft zijn gekozen koers varen. Dit maakte hij volgens Autocar duidelijk tijdens de presentatie van de nieuwe Jeep Avenger e-Hybrid. De topman vroeg retorisch: “Is het beter om een ​​Avenger e-Hybrid in het centrum van Parijs te hebben of een grote sedan uit het E-segment die evengoed schadelijk is voor de planeet?”

Alles over suv's, sedans, hatchbacks en alle andere auto's vind je in onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Volgens Laforge prefereren veel klanten SUV’s vanwege de veiligheid: “Mensen willen in een veilig voertuig zitten met een hoge rijpositie. Ik zie niet in waarom dat zou moeten veranderen. Ik denk dat SUV’s nog steeds een grote toekomst hebben vanwege de behoeften van de klant."

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Strategie Jeep

Ook staat Laforge nog steeds achter de plannen van Jeep om volledig over te stappen naar een elektrisch modellengamma. Volgens de topman maken automerken die hun aanbod niet willen elektrificeren ‘geen enkele kans om te presteren’. Daarbij zegt hij dat het merk zich niet al te veel aantrekt van de bestaande commotie in de autowereld omtrent elektrisch rijden.

Toch moet ook Jeep rekening houden met de marktvraag. Om die reden besloot het merk om de Avenger ook met een benzinemotor aan te bieden. Dit doet Jeep volgens Laforge om de periode tot de volgende reek elektrische auto’s te overbruggen.

Ook wil Jeep rekening houden met verschillende locaties waar de Avenger wordt verkocht. Veel landen zijn vanwege hun laadinfrastructuur nog niet klaar voor volledig elektrische auto’s: “Als merk moet je een product hebben dat aansluit bij de lokale klantbehoefte”, besluit Laforge.


Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties