Goedkope elektrische SUV van Rivian komt ook naar Nederland

Het Amerikaanse Rivian gaat op 7 maart de Rivian R2 onthullen - een goedkope elektrische suv die ook naar Nederland komt. Dat is goed nieuws, want Rivian bouwt stoere EV's en daar hebben wij wel oren naar.

Op 7 maart om 19.00 uur wordt de Rivian R2 aan de wereld gepresenteerd. Pas dan zullen we zeker weten hoe de auto eruit komt te zien, maar door een vrijgegeven teaservideo van Rivian weten we al dat het front vertrouwd oogt. We zien namelijk dezelfde LED-verlichting die we al gewend zijn van de Rivian R1S en Rivian R1T.

Op de uitgelekte beelden die worden getoond door carscoops.com zien we de R2 naast de R1S staan. De nieuwe R2 lijkt sprekend op zijn grotere broer, maar dan in een compacter formaat. De R2 staat op een nieuw platform van Rivian. Het is goed mogelijk dat op dit platform later een compacte pick-up truck wordt gebouwd. Wij zien onszelf al rijden met een lading haardhout in de bak.

Wil je de avonturen van Rivian in Nederland volgen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Ook naar Europa

De R2 is het eerste model van Rivian dat buiten de Verenigde Staten zal worden verkocht. Op de modelpagina van de R2 staan verschillende landen genoemd als mogelijke afzetmarkten, waaronder Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, België en Nederland.

Maar heb geduld, want volgens Rivian zal de R2 zijn verkoopavontuur starten in de Verenigde Staten en Canada. Hij maakt pas later de reis over de Atlantische Oceaan. De nieuwe suv zal worden gebouwd in de Rivian-fabriek in Georgia, waar de productie naar verluidt in 2026 begint.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Rivian R2 prijs

De prijs van de Rivian R2 ligt naar schatting tussen de 40.000 en 50.000 dollar. Hiermee wordt hij een stuk betaalbaarder dan de eerste twee modellen van het merk die 73.000 en 78.000 dollar kosten.

Maar wat betekent dit voor de Nederlandse prijs? Tja, een Tesla Model Y RWD van 42.990 dollar kost bij ons 43.990 euro, dus vooralsnog gaan we elk dollarbedrag dat we op 7 maart horen, 1-op-1 omzetten in euro's.


Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties