Deze 7 dingen van de Toyota Yaris Cross zijn vernieuwd (prijs nu bekend)

De Toyota Yaris Cross is een van de populairste auto's in het overvolle segment van de compacte crossover/suv. Toch vindt Toyota het tijd voor vernieuwingen. En dat is mede te danken aan de input van de huidige eigenaren. Update 15/04: de prijzen zijn bekend.

Het gaat om een aantal veranderingen, het woord 'facelift' komt niet uit de mond van Toyota. Zie het maar als een tussentijdse update. Volgens de Japanners is met de aanpassingen ‘vooral rekening gehouden met de aankoopoverwegingen van klanten’. In andere woorden: de vernieuwingen komen voort uit de kritiek van de huidige eigenaren. Slim, want waar vind je nou betere gebruikservaringen? Wij zetten 7 veranderingen op een rij. Punt 8 zijn de prijzen van de nieuwe Toyota Yaris Cross.

Facelift of update, je vindt het terug in onze gratis, wekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

1. Nieuwe hybride-aandrijflijn

Voorheen was de Toyota Yaris Cross verkrijgbaar in twee smaken: benzine of hybride. Maar voortaan is de Yaris Cross alleen nog als hybride te bestellen. De hybride-aandrijflijn van 116 pk blijft, maar krijgt gezelschap van een nieuwe hybride-aandrijflijn met 130 pk. Ook biedt deze versie meer koppel (185 in plaats van 141 Nm). Bovendien ben je een halve seconde sneller van 0 naar 100 km/h (10,7 in plaats van 11,2 sec.).

2. Stiller dan ooit

Toyota zegt de Yaris Cross een stuk stiller te hebben gemaakt. Vooral het motorgeluid is aangepakt, onder meer door extra geluidsisolatie aan de binnenkant van het dashboard en de motorkap. Verder is gekozen voor dikker glas om windgeruis en rijgeluiden te minimaliseren.

3. Meer digitaal

De Toyota Yaris Cross gaat met zijn tijd mee, zo blijkt uit het nieuwe digitale instrumentarium dat standaard is, ongeacht de uitvoering. De Active en First Edition krijgen een 7-inch instrumentarium. Voor de Executive, GR Sport en Launch Edition is het 12,3 inch groot. De diameter van het touchscreen voor de multimedia bedraagt afhankelijk van de uitvoering 9 of 10,5 inch. 

4. Volledige integratie van de app

Met de MyToyota-app kun je steeds meer functies van de auto bedienen. Zo kunnen voortaan maximaal 5 gebruikers hun smartphone gebruiken als digitale autosleutel. Tevens kun je de klimaatregeling op afstand starten en de alarmlichten aanzetten. Op die manier vind je je auto weer gemakkelijk terug, mocht je vergeten zijn waar je hem geparkeerd had. 

5. Standaard nog veiliger 

Het veiligheidspakket genaamd Toyota T-Mate is verder uitgebreid. Dit omvat nu systemen zoals Pre-Collision System, Proactive Driving Assist, Emergency Driving Stop System, Safe Exit Assist, Rear Seat Reminder System, Adaptive Cruise Control en Lane Departure Assist.

6. Updates nu OTA te downloaden

Software-updates kunnen in de vernieuwde Toyota Yaris Cross in het vervolg over-the-air (OTA) worden uitgevoerd. Dit scheelt een ritje naar de dealer. 

7. Nieuwe kleuren

'Urban Khaki' is een nieuwe carrosseriekleur die voor de Launch-editie beschikbaar is. Dit is in combinatie met een andere kleur voor het dak en 18-inch vijfspaaks lichtmetalen wielen. Het fraaie 'Juniper Blue' is voortaan op alle uitvoeringen mogelijk.

8. Toyota Yaris Cross levertijd en prijs 

De eerste exemplaren van de nieuwe Toyota Yaris Cross worden in mei afgeleverd. Instappen kan vanaf 33.195 euro. Dat was 28.895 euro, maar dan kreeg je een 1.5 benzine, geen hybride. Die kostte voorheen minimaal 32.795, 400 euro minder dus.

Als je de extra sterke hybride versie met 130 pk wilt, moet je 39.295 euro afrekenen. Dan krijg je wel het completere uitrustingsniveau Executive in plaats van de basisuitrusting Active. Tot de uitrusting behoren 18-inch lichtmetalen wielen, sportstoelen met verwarming, een afwijkende grille en een groter digitaal instrumentarium van 12,3 inch. 

Voor de GR Sport met 130 pk vraagt de Toyota-dealer 41.495 euro, een serieus bedrag voor een SUV in het B-segment. Maar weet dat je een sportiever afgesteld onderstel krijgt alsook een speciale GR Sport-achterbumper en aluminium sportpedalen. Maar het kan nog duurder: de Launch Edition neemt een hap van 42.395 euro uit je spaarrekening. Dan heb je wel premium audio van JBL, synthetisch leder en een head-up display.    


Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties