Tesla Model S Plaid is niet langer de snelste gezinsauto op aarde

De Tesla Model S Plaid is niet langer de snelst accelererende sedan op aarde

De Tesla Model S Plaid sprint in 2,1 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h. Hiermee was de Tesla Model S Plaid sneller dan welke andere gezinsauto ook. Maar nu is er de Lucid Air Sapphire ...

Het Amerikaanse Lucid heeft de specificaties vrijgegeven van de Lucid Air Sapphire, een sedan die het de Tesla Model S Plaid lastig moet maken. Lucid noemt de Lucid Air Sapphire 's werelds eerste volledig elektrische supersportsedan. Hier is geen woord van gelogen. Als het op de acceleratie van 0 naar 100 km/h aankomt, veegt de Lucid Air Sapphire de vloer aan met de Tesla Model S Plaid. 

De Tesla Model S Plaid is niet langer de snelst accelererende sedan op aarde
De Tesla Model S Plaid is niet langer de snelst accelererende sedan op aarde

Niet de snelst accelererende auto

De Lucid Air Sapphire accelereert in 1,89 seconden vanuit stilstand naar 60 mijl per uur. Dat staat gelijk aan 96 km/h. Ga er maar vanuit dat je in minder dan 2 seconden op de 100 km/h zit. Hiermee is het overigens niet de snelst accelererende auto. Dat is met 1,85 seconden naar 60 mijl per uur de eveneens elektrische Rimac Nevera. Maar dat is een sportauto waar je met moeite in- en uitstapt. De Lucid Air is een ruime en luxe sedan waarin je gemakkelijk je gezin kwijt kunt.

Nog een cijfer dat tot de verbeelding spreekt, is het systeemvermogen van 1234 pk. Handig voor vergeetachtige mensen, die opeenvolgende getallen. Het systeemkoppel bedraagt 1430 Nm. De topsnelheid is 330 km/h. De aandrijflijn is deels nieuw met twee elektromotoren achter en eentje voor. 

Onze wekelijkse nieuwsbrief is gratis en gaat nóg sneller van onze outbox naar jouw inbox: 

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Lucid Air Sapphire actieradius

De Lucid Air Sapphire heeft permanente vierwielaandrijving, kan snelladen met 900 volt, is uitgerust met keramische remschijven (diameter: 420 mm voor en 390 mm achter) en staat op 20 inch (voor) en 21 inch (achter) lichtmetaal. Voor minder gewicht en een lager zwaartepunt, is het glazen dak vervangen door een exemplaar van aluminium. De actieradius bedraagt 671 kilometer. 

Lucid heeft de Lucid Air Sapphire reeds in productie genomen. In Amerika moet je er minimaal 249.000 dollar voor neertellen, omgerekend zo'n 227.000 euro. Wat dat betreft kun je beter de Model S Plaid nemen, die kost 'maar' 132.490 euro. 


Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Wouter Vastenhout
Door Wouter Vastenhout

Noemt zichzelf geen ‘petrolhead’, want er is meer in het leven. Kan dus niet alle interne codes van automodellen opdreunen. Uitzondering is F56, de modelcode van de derde generatie Mini Cooper waar hij momenteel in rijdt. Heeft sinds 2007 ook een eerste generatie Mazda MX-5. Eerst als dagelijks vervoer, maar inmiddels genietend van zijn pensioen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties