Is Tesla nu klaar met alle kortingen en prijsverlagingen? Zeker niet!

Is Tesla nu klaar met alle prijsverlagingen? Zeker niet!

Goedkoper! Goedkoper! Tesla verlaagde de prijzen van zijn modellen al meerdere keren dit jaar, maar ze kunnen nog verder omlaag. En daar heeft Elon Musk een goede reden voor.

In de Verenigde Staten ontvingen de Model 3 en Model Y dit jaar al zes keer een prijsverlaging. De laatste kortingsronde zorgt ervoor de Model 3 al te bestellen is vanaf 39.990 dollar, terwijl de Model Y al voor 46.990 dollar van eigenaar wisselt. Als je nu de wisselkoers van de dollar gaat opzoeken, bedenk dan dat Amerikaanse prijzen zonder btw zijn.

Is Tesla nu klaar met alle prijsverlagingen? Zeker niet!
Is Tesla nu klaar met alle prijsverlagingen? Zeker niet!

Benieuwd wat er gaat gebeuren met Tesla en zijn prijzen?

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg nieuws over Tesla en anderen op de voet!

Nederland profiteert mee

In Nederland zijn de Model 3 en Model Y ook goedkoper geworden. Voor de Model 3 was de enorme (gecombineerde) prijsverlaging van maar liefst 10 mille (van 51.990 naar 41.990 euro) zelfs genoeg om in aanmerking te komen voor overheidssubsidie. Er is nu zelfs genoeg marge om een optie aan te kruisen en toch onder de subsidiegrens te blijven. We hopen dat de Model Y binnenkort ook onder die grens van 45.000 euro (fiscale waarde) duikt. Een korting van ruim 1000 euro is al genoeg ...

Concurrentie wordt groter

Musk heeft openlijk aangegeven dat hij verkoopvolume momenteel belangrijker vindt dan winst. Wij lezen dat als: Tesla heeft nieuwe, hypermoderne autofabrieken geopend en die moeten blijven draaien.

Natuurlijk heeft Tesla last van concurrentie in het EV-landschap. Zo komen steeds meer Chinese merken bij die betaalbare elektrische auto’s aanbieden. Ook grote Europese merken focussen zich op elektrische aandrijflijnen, wat de concurrentie voor Tesla nog heviger maakt.

Is Tesla nu klaar met alle prijsverlagingen? Zeker niet!

Pijn in de portemonnee

Verkoopvolume verkiezen boven winst, voelt Tesla in zijn portemonnee. Uit de kwartaalcijfers blijkt dat er 2,5 miljard dollar winst is gemaakt, maar dat vinden de aandeelhouders niet genoeg. De aandelenkoers viel meteen met 8 procent. 

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties