Nissan Ariya (2023) nu ook met EV subsidie en je hoeft niet op een houtje te bijten

Nissan Ariya

De elektrische suv Nissan Ariya is voortaan leverbaar in drie nieuwe uitvoeringen. Boeien, denk je misschien, maar let op: hiermee komt de Nissan Ariya opeens wel in aanmerking voor de subsidie elektrische auto 2023!

Leuk, die subsidie voor een elektrische auto in 2023 maar als je je zinnen had gezet op een nieuwe Nissan Ariya hield de overheid de hand op de knip. Deze elektrische suv was simpelweg te duur voor de subsidie van 2950 euro die geldt tot een aanschafprijs van 45.000 euro. Dat moet Nissan in Nederland niet lekker hebben gezeten. Dus is de Nissan Ariya er nu als Engage SV die vanaf 44.990 euro in de prijslijst staat, een tientje onder de magische grens. 

Dit betekent dat de Nissan Ariya nu leverbaar is vanaf 42.040 euro, inclusief subsidie. En dat is zomaar 7860 euro goedkoper in vergelijking met de eerder gecommuniceerde vanafprijs van 49.900 euro voor de Ariya Advance die wel completer uitgerust is.  

Nissan Ariya
Nissan Ariya
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Special Version

Waarbij de afkorting SV bij Lamborghini staat voor SuperVeloce, betekent-ie in Nissan-taal Special Version. Hij is gebaseerd op de Nissan Ariya Engage, de tweede nieuwe uitvoering die Nissan introduceert. Tot de basisuitrusting behoren onder meer:

 • Verwarmbare en automatisch inklapbare buitenspiegels
 • 19-inch lichtmetalen wielen met speciale aero-covers
 • Led-koplampen met grootlichtassistent 
 • Led-mistlampen voor en achter
 • Zesvoudig verstelbare voorstoelen 
 • Intelligent Cruise Control
Nissan Ariya
Nissan Ariya

Paar concessies

Om in aanmerking te komen voor de subsidie elektrische auto 2023 moet je wel een paar concessies doen. Het grootste accupakket van 87 kWh gaat aan je neus voorbij. Je moet het doen met 63 kWh, goed voor een theoretische actieradius van 404 kilometer (WLTP).

Verder kun je kiezen uit slechts vier, ietwat grauwe, carrosseriekleuren waarvan Aurora Green nog de spannendste is. Het in onze ogen veel fraaiere Akatsuki Copper met zwart dak zoals op de foto's kun je dus op je buik schrijven.

Bericht krijgen als de subsidiepot voor elektrische auto's leeg is?

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Meld je dan aan voor onze gratis wekelijkse nieuwsbrief!

Beetje flauw

De derde nieuwe uitvoering die Nissan voor de Ariya introduceert, heet Evolve+. Volgens Nissan is deze uitvoering bedoeld voor consumenten die op zoek zijn naar een opwindende rijervaring en een riante krachtreserve. Bieden die andere uitvoeringen dit dan niet, denken we dan, maar dat is een beetje flauw van ons. Een vermogen van bijna 400 pk en een sprintje vanuit stilstand naar 100 km/h in 5,1 seconden zijn best indrukwekkend.

De prijzen van de nieuwe uitvoeringen van de Nissan Ariya zijn als volgt: 

 • Nissan Ariya Engage SV: vanaf 44.990 euro
 • Nissan Ariya Engage: vanaf 47.990 euro 
 • Nissan Ariya Evolve+: vanaf 71.990 euro
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Wouter Vastenhout
Door Wouter Vastenhout

Noemt zichzelf geen ‘petrolhead’, want er is meer in het leven. Kan dus niet alle interne codes van automodellen opdreunen. Uitzondering is F56, de modelcode van de derde generatie Mini Cooper waar hij momenteel in rijdt. Heeft sinds 2007 ook een eerste generatie Mazda MX-5. Eerst als dagelijks vervoer, maar inmiddels genietend van zijn pensioen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

 • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
 • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
 • ✓ Speciale kortingen en acties