Vernieuwde Mazda 2 (2023) ziet er raar uit en is maf goedkoop

Vernieuwde Mazda 2 (2023) ziet er raar uit en is maf goedkoop

De Mazda 2 is vernieuwd voor 2023. De gekleurde accenten in de wielen en de grille zien er apart uit. De basisprijs van 21.290 euro zou je in deze eigenaardige tijden zelfs goedkoop kunnen noemen.

De wieldoppen met twee kleuren zitten alleen op de basisversie Centre-Line. De drie luxere versies staan standaard op normale lichtmetalen wielen van 16 inch. Maar aangezien de basisversie van 21.290 euro bijna alles heeft wat je nodig hebt, rijd jij er straks bij zoals op de bovenstaande afbeelding. Ja, wij vinden de open grille van vroeger ook mooier.

Mazda 2: uitrusting

Wat heeft de Centre-Line dan standaard allemaal aan boord? De drie belangrijkste functies van elke auto: airconditioning, cruisecontrol en een touchscreen met ondersteuning voor Apple CarPlay (draadloos!) en Android Auto.

Terwijl jij dit leest, maken wij onze wekelijkse autonieuwsbrief

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Meld je aan om op de hoogte te blijven van wat speelt in de autowereld!

Niet essentieel, maar niettemin prettige toevoegingen, zijn de met leer afgewerkte bedieningsonderdelen. Zoals het stuur, de handremgeep en de schakelpook. Op het stuur vind je ook knoppen om de muziek en de snelheidsregeling mee te bedienen en beide voorstoelen zijn zesvoudig verstelbaar. Alle ramen zijn elektrisch bedienbaar en de led-koplampen hebben sproeiers. Sproeiers, op een auto die even groot is als mijn linker snowboot!

Voor meer luxe kun je upgraden naar de 3000 euro duurdere Homura-uitvoering. Maar dat zouden wij niet doen. Bestel simpelweg het optiepakket van 1500 euro, met stoelverwarming (!), climate control, parkeersensoren achter en een tros veiligheidssystemen. Inclusief de nieuwe blauwe kleur Air Stream Blue (700 euro), ben je dan klaar voor 23.490 euro. En Mazda geeft je 1000 euro extra inruilkorting.

Vernieuwde Mazda 2 (2023) ziet er raar uit en is maf goedkoop
Vernieuwde Mazda 2 (2023) ziet er raar uit en is maf goedkoop

Waar voor je geld

Welk merk biedt jou dezelfde luxe voor je geld? Niet de Skoda Fabia (al is-ie wel ruimer) en met een Renault Clio ben je ook duurder uit. Een Suzuki Swift of een Nissan Micra komt dan nog het meest in de buurt.

Elke Mazda 2 heeft trouwens een 90 pk sterke benzinemotor van 1,5 liter. Een handgeschakelde zesbak is standaard, een automaat is leverbaar maar duur (+3000 euro). Alleen de versie met handbak heeft mild hybrid-techniek. Je kunt de vernieuwde Mazda 2 nu bestellen.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties