Nog eens duizenden euro's extra Tesla-korting op Model 3 of Model Y uit voorraad

Nog eens duizenden euro's extra Tesla-korting voor Model 3 of Model Y uit voorraad

De uitverkoop bij Tesla gaat de volgende ronde in: je krijgt nu duizenden euro’s éxtra korting als je een Tesla Model 3 of Model Y uit voorraad koopt.

In januari ging de goedkoopste Tesla Model 3 van 51.990 euro naar 44.990 euro – een korting van 7000 euro. Dat maakt het basismodel ook goedkoop genoeg om in aanmerking te komen voor 2950 euro EV-subsidie. Het was toen dubbel feest voor potentiële Tesla-klanten.

Extra Tesla-korting op Model 3

Nu geeft Tesla extra korting op voorraadmodellen van de Model 3 en Model Y. Zoals 2870 euro korting op een zwarte Model 3 met achterwielaandrijving, 491 kilometer bereik en 19-inch sportvelgen. Dan betaal je geen 48.893 euro, maar ‘slechts’ 46.023 euro. En Tesla geeft vergelijkbare kortingen voor een witte, blauwe of rode Model 3. 

Niet alle Model 3-voorraadmodellen op de Tesla-website zijn afgeprijsd.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Nog eens duizenden euro's extra Tesla-korting voor Model 3 of Model Y uit voorraad

Op de Model Y krijg je ook 3 mille korting

Op de voorraadpagina van de Model Y spotten we een rode Model Y met de grote 20-inch wielen die normaal 53.493 euro kost en nu voor 50.343 euro mee naar huis mag (-3150 euro). Die heb ik liever dan de ‘gewone’ instap-model Y in het wit en met 19-inch Gemini-velgen (49.193 euro).

Op de hoogte blijven van de laatste Tesla-nieuwtjes?

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Meld je aan voor onze gratis vrijdagmiddagnieuwsbrief!

Een korting van 3 mille is welkom, maar het is niet genoeg om de Tesla Model Y onder de subsidiegrens van 45.000 euro te krijgen. Maar dat zou ook wel heel veel gevraagd zijn.

Waarom houdt Tesla opnieuw uitverkoop?

Waarom doet Tesla zijn twee (relatief) betaalbare modellen weg voor een habbekrats? Onze beste gok is dat de nieuwe Tesla’s sneller uit de fabrieken rollen, dan uit de online showroom. Dus het is een kwestie van vraag en aanbod.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties