In deze Mustang wil je niet dood gevonden worden

De autowereld gaat elektrisch en nu moet ook de benzineslurpende lijkwagen eraan geloven, zullen ze gedacht hebben bij Coleman Milne. De Britse carrosseriebouwer bouwde de Ford Mustang Mach-E om tot een volwaardige rouwauto.

De opvallende Mustang Mach-E is verlengd tot maar liefst 6,28 meter lang en heeft een wielbasis van ruim 4 meter. Qua techniek bleef veel bij het oude: de rouwauto-versie van de Mach-E heeft het normale accupakket van 75 kWh en kan in 38 minuten weer tot 80 procent worden opgeladen. Door de hoge achterkant die veel rijwind vangt, komt de begrafenisauto maar ongeveer 320 kilometer op een acculading stroom. 

Etive voor begrafenissen en gala’s

De speciale versie van de Mustang Mach-E maakt deel uit van een reeks auto’s genaamd ‘Etive’. In deze reeks vinden we ook een limousine-versie van de Mach-E. Zo heeft Coleman Milne niet enkel gedacht aan de treurige tijden maar ook de feestelijke aangelegenheden. De lijkwagen en limousine moeten zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de rest van Europa vanaf midden 2023 beschikbaar worden.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Niet de eerste

Het is niet de eerste keer dat Coleman Milne een elektrische auto ombouwt tot lijkenwagen. Eerder moest bijvoorbeeld de Tesla Model S eraan geloven. Het bedrijf is van plan de komende jaren meer elektrische modellen op deze manier om te bouwen.  


Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties