Snelladen met een Tesla Model 3 kan héél duur zijn! Chinees kreeg rekening van 560.000 dollar

Snelladen met een Tesla Model 3 kan héél duur zijn! Chinees kreeg rekening van 560.000 dollar

Foutje, bedankt! Een Chinese Tesla Model 3-rijder kreeg de schrik van zijn leven toen hij een dreigend bericht in zijn Tesla-app kreeg. Hij mocht niet meer gebruikmaken van het Tesla Supercharger-netwerk, stond erin, omdat hij nog een rekening had open staan. Eentje van 560.000 euro.

Volgens de rekening had de Chinese man 1.923.720 kWh aan elektriciteit geladen bij een Tesla Supercharger, à raison de 560.000 euro. En aangezien dat overeen komt met het 32.000 keer volladen van een Tesla Model 3 Standard Range Plus, moet er ergens een fout zijn gemaakt. Hij kaartte de extreme rekening aan bij Tesla, dat snel met een reactie kwam: 'sorry, er was bij meerdere auto's op de achtergrond iets fout gegaan in de software.'

Wanneer betaal je een 'idle fee' bij een Tesla Supercharger-locatie?

Diverse media melden dat er iets mis ging toen Tesla zijn Chinese 'idle fee' wijzigde. Dat is het bedrag dat je per minuut betaalt als je een Tesla Supercharger te lang bezet houdt. In Nederland geldt de 'idle fee' alleen als een Supercharger-station voor meer dan vijftig procent bezet is. Laat je je Tesla langer dan vijf minuten staat als hij al vol is, dan wordt er 50 cent per minuut in rekenin gebracht. Dat bedrag wordt verdubbeld als een Supercharger-locatie voor honderd procent bezet is.

Tip
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting

Abonneer nu en start met streamen van sport, films en series

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties