'Renault stopt met de Scenic, Espace en Talisman'

'Renault stopt met de Scenic, Espace en Talisman'

Renault wil in de komende drie jaar flink in de kosten snijden. In totaal moet er zo'n 2 miljard euro bespaard worden en dat gaat onder meer gebeuren door de Scenic, Espace en Talisman te schrappen. Renault wil zich - net als andere fabrikanten - vooral gaan richten op suv's en crossovers.

"De bezuinigingsplannen zijn nog niet definitief", aldus een anonieme bron tegen persbureau Reuters, "maar de Scenic, Carlos Ghosn - die in Japan van zelfverrijking en corruptie is beschuldigd - hield de alliantie bij elkaar, maar sinds zijn arrestatie (en ontsnapping) is er nog meer wantrouwen tussen Renault en Nissan dan voorheen.

Mogelijk fabrieken dicht

Volgens waarnemend directeur Clotilde Delbos zijn er geen taboes meer. Om kosten te besparen gaan er mogelijk fabrieken dicht, met alle gevolgen van dien voor de medewerkers. En dat zal in Frankrijk waarschijnlijk op veel verzet stuiten, want Renault heeft afgelopen maand bij de staat aangeklopt voor financiële steun.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties