Coronavirus: De Autosalon van Genève gaat volgende week niet door

Coronavirus: Gaat de Autosalon van Genève volgende week wel door?

De Zwitserse overheid heeft alle grote evenementen tot en met 15 maart verboden. Dat betekent dat de Autosalon van Genève is afgelast vanwege het coronavirus. Gisteren maakten fabrikanten al bekend alleen het hoogstnoodzakelijke personeel naar de beursvloer te sturen. Dat hoeft nu dus ook niet meer.

In Zwitserland zijn op het moment van schrijven vijftien mensen besmet met het coronavirus (Covid-19). Het ministerie van Gezondheid verwacht dat dat aantal de komende dagen nog verder zal oplopen. Tot vandaag was er veel onzekerheid over het wel of niet doorgaan van de autoshow in Genève.

Personeel weghouden

Toyota liet gisteren weten veel personeel thuis te laten. Automotive News Europe meldde dat alleen de topmanagers van de Japanse fabrikant naar Genève zouden afreizen. Hetzelfde gold voor Volkswagen, dat zoveel mogelijk werknemers bij de autobeurs wilde weghouden.


Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Ferrari en Brembo

Ferrari en remmenfabrikant Brembo – beide uit Italië, waar twaalf mensen zijn overleden aan het coronavirus – waren van plan om hun CEO’s niet af te vaardigen. Brembo wilde zijn stand in Genève niet met Italiaanse medewerkers bemannen, maar met Amerikaanse en Zwitserse.

Chinees studiemodel kwam niet

Het ging de Chinese fabrikant Aiways bovendien niet lukken om zijn nieuwe U6ion naar Genève te verschepen. Er zou een persconferentie plaatsvinden over het studiemodel: een elektrische cross-over. Audiospecialist Harman, onderdeel van het Koreaanse Samsung, had al afgezegd voor de show. 

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties