Dit zijn de vijf mooiste autoroutes van Nederland - AutoReview.nl

Dit zijn de vijf mooiste autoroutes van Nederland

Dit zijn de vijf mooiste autoroutes van Nederland

Voor mooie autoroutes hoef je helemaal niet naar Frankrijk of Italië. Ook in Nederland kom je aan je trekken om optimaal te genieten van je (klassieke) auto, je cabriolet of je motorfiets. Wij zetten de vijf mooiste autoroutes van Nederland voor je op een rij.

Advertisement

1. Haarspeldbochten op de Veluwe

Verken de stuwwal bij Oosterbeek, ontdek op de Posbank dat Nederland heel veel leuke haarspeldbochten heeft en verbaas je over de prachtige landschappen van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Deze route begint in Ede en voert je via Arnhem, Dieren, Loenen, Hoenderloo en Otterlo weer terug naar Ede.

2. Zuid-Limburg

Heb je ook het gevoel dat je al een beetje in het buitenland bent als je de A2 richting Maastricht afrijdt? Zonde om door te rijden: verlaat de snelweg en ontdek de charmes van Maastricht, beklim de uitzichttoren op de Vaalserberg en bewonder de vakwerkhuizen in de talrijke charmante plaatsjes. De route begint in Slenaken, waarna je je weg kunt vervolgen door de bordjes van de Mergellandroute te volgen.

3. Drenthe: Hondsrug en hunebedden

Geen reis naar Drenthe compleet zonder hunebedden gezien te hebben. Maar Drenthe heeft veel meer te bieden. De ANWB-route begint in Noord-Sleen en gaat onder meer langs Gieten, Odoorn en Schoonloo. Heb je tijd over, bezoek dan het Noorder Dierenpark in Emmen of het Drents Museum in Assen. Muziekliefhebbers moeten in Grolloo beslist het Cuby Museum bezoeken, dat de blues van Cuby & The Blizzards levend houdt.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

4. Flevoland: wat ooit de Zuiderzee was …

Wat een fascinerend idee om rond te rijden op een plek die 80 jaar geleden nog water was! Begin in Lelystad en rijd via de Noordoostpolder door het drooggelegde land dat ooit de woeste Zuiderzee was. Snuif in de smalle straatjes van het voormalige eiland Urk de lokale visserscultuur op, bezoek Schokland (dat op de Werelderfgoedlijst staat) en beklim de Poldertoren van Emmeloord, die al van verre zichtbaar is.

5. Zeeland: de lusten en lasten van het water

De provincie Zeeland heeft een haat-liefdeverhouding met het water, die je al rijdend ontdekt. Het vergaarde rijkdom in de Gouden Eeuw dankzij de bloeiende handel zie je bijvoorbeeld aan de prachtige patriciërshuizen in de binnenstad van Middelburg. Yerseke is beroemd vanwege de mosselen. Maar de zee wierp ook zijn schaduw over de provincie: de Watersnoodramp van 1953 liet diepe sporen na. Het was de aanleiding voor de Deltawerken – ook wel het achtste wereldwonder genoemd. En vergeet ook niet om Neeltje Jans en het oude stadje Zierikzee te bezoeken!

Voldoende om ook in Nederland volop van te genieten. En het mooie is, dat kan ook terwijl je rekening houdt met het milieu. Gooi je tank vol met Shell V-Power. Voor betere prestaties van de motor, meer efficiëntie en gratis CO2-neutraal. Shell compenseert namelijk voor jou de volledige CO2-uitstoot, terwijl jij geniet van het moois dat Nederland te bieden heeft

Een race experience op Circuit Zandvoort winnen? Het kan nu met Shell V­-Power! Meld u aan via Miles & Me en maak na iedere Shell V-Power tankbeurt kans.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties