Prijswaarschuwing: zwarte Tesla Model 3 wordt 1050 euro duurder

Zwarte Tesla Model 3 wordt 1050 euro duurder

Tesla verandert de basiskleur van de Model 3, Model S en Model X van zwart in wit. Vanaf juli 2019 kost de (nu nog gratis) lakkleur Solid Black 1050 euro extra.

Tesla voert regelmatig kleine aanpassingen door op zijn webshop. Begin mei werd de trekhaak voor Tesla Model 3 toegevoegd als optie en vaker dan eens stijgen of dalen de prijzen om onverklaarbare redenen met enkele procenten.

Solid Black voor 1050 euro

Als je nu een Tesla koopt, is hij standaard in de kleur Solid Black gespoten. Elon Musk laat in een Tweet weten dat dat gaat veranderen. Vanaf volgende maand kost Solid Black evenveel als Midnight Silver Metallic, namelijk 1050 euro.

Tesla Model 3 in wit

Wit is de nieuwe standaardkleur. Maar dat wordt hoogstwaarschijnlijk een simpele wit, niet de 1600 euro kostende Pearl White Multi-Coat. Pearl. Het valt ons nu pas op dat Pearl White Multi-Coat klinkt als een tandpasta ... Daarmee kunnen potentiële Tesla-kopers de vieze smaak wegpoetsen.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties