Bizarre schuurvondst: monstercollectie met 700 oldtimers

Je hebt autoverzamelaars en autoverzamelaars. De één houdt er een beperkt maar uiterst exclusieve collectie op na, de ander spaart ze allemaal. Een echtpaar uit het Amerikaanse Ohio behoort ontegenzeggelijk tot die laatste categorie. Liefst 700 oldtimers staan er bij het stel op het terrein. Maar aan de verzamelwoede komt een eind. Binnenkort worden de auto's geveild.

700 auto's, vrachtwagens, tractoren en motorfietsen; de collectie van Ron Hackenberger en zijn vrouw zou weleens de grootste (schuur)vondst ooit kunnen zijn. Koesteren van zijn vele auto's deed de inmiddels op leeftijd geraakte Amerikaan in elk geval op geheel eigen wijze. Praktisch niet, waardoor de meeste oldtimers wel een fikse opknapbeurt kunnen gebruiken.

Leeg op pad, vol retour

Voor Hackenberger deed de technische staat van een auto er minder toe. Hij beleefde vooral plezier aan het verzamelen. Al toen hij 15 was leende hij geld bij zijn grootvader voor zijn eerste aankoop, een Studebaker. Het bleek het begin van een bijzondere verzamelwoede die schijnbaar niet werd afgeremd door vrouw Eunice.

Hackenberger was intussen een succesvolle ondernemer in onder meer vastgoed, transport en veehouderij en bleef onverzettelijk auto's opsparen. Op reizen door de VS maakte hij er een gewoonte van om eigenaardige of opvallende auto's en motoren op te kopen. Soms vertrok hij richting Californië met een lege autotransporter en kwam hij vol terug met klassiekers op wielen.

Eerste liefde roest wel degelijk

Van alle soorten en maten voertuigen die Hackenberger op zijn erf heeft staan is Studebaker, zijn eerste liefde, het best vertegenwoordigd. Hij heeft er ruim 250. De rest van de bijna 500 oldtimers is een allegaartje. Van Tatra, Citroën, DeLorean, Porsche en Ferrari tot Cadillac tot Bricklin, Goggomobil en zowat elk Amerikaans merk.

Te koop

En nu? Ooit is het nog in Hackenberger opgekomen om zijn auto's te restaureren, maar al snel werd de conclusie getrokken dat de realiteit hem heeft ingehaald. Hij heeft ingezien dat die onderneming ondoenlijk is en zet daarom nagenoeg de hele collectie in de verkoop. Veilinghuis VanDerBrink zal de 700 oldtimers in juli van de hand doen. Alles moet weg, maar de media-aandacht voor deze uitzonderlijke collectie zorgt er wellicht voor dat koopjesjagers bot zullen vangen.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties