De nieuwe Skoda Roomster: Caddy met Tsjechisch sausje

Je had gedacht dat Skoda de Roomster geen vervolg zou geven? We moeten het toegeven, wij eerlijk gezegd ook. Maar er komt wel degelijk een tweede generatie aan. En die gooit het over een andere boeg. Een meer veilige boeg.

De Skoda Roomster is sinds zijn introductie het buitenbeentje geweest binnen de Skoda-familie. Aan de voorzijde was nog een familiegezicht herkenbaar, maar hoe verder we naar achteren gingen, hoe meer de Roomster er een wat bijzondere styling op nahield. Met de tweede generatie is dat verleden tijd. Deze nieuwe Roomster loopt volledig in de pas met de rest van het gamma. En wie oplet herkent er zelfs Volkswagen-elementen in. Nou dat klopt, want heel kort door de bocht is de nieuwe Roomster een Volkswagen Caddy met een Skoda-sausje.

Flinke groei in de lengte

Het belangrijkste voordeel van deze aanpak is dat de Roomster qua afmetingen fors zal groeien. In de lengte komt er bijna 30 cm bij terwijl ook in de hoogte en breedte centimeters gewonnen worden. En dat gaat de naam van de Roomster meer eer aan doen. Of de Roomster er - net als de Caddy - ook in een lange variant komt is momenteel onduidelijk. Het prototype zoals we die kort geleden in Oostenrijk tegen het lijf liepen is in ieder geval een korte variant. Dat zou betekenen dat er aan boord plaats is voor vijf personen.

Niet als bedrijfsauto

Skoda heeft zelf al laten weten dat er geen bedrijfsauto-versie van de Roomster zal komen. Hoeveel kannibalisatie er ook is binnen de Volkswagen Group, op dit vlak lijken de Duitsers het alleenrecht op te eisen.

Let op!

De nieuwe Skoda Roomster verwachten wij begin 2016 op de markt. Het definitieve design zal dan ook bekend zijn, want let op de afbeelding zoals we die bij dit artikel hebben geplaatst is een computerillustratie gebaseerd op de Caddy, eerdere spyshots en Skoda's familiegezicht.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties