3-cilinder voor Citroën C3 en DS3

De Peugeot 208 had hem al, en nu krijgen ook de Citroën C3 en DS3 de beschikking over de nieuwe PSA-driecilinder. De motor is dermate schoon dat hij in aanmerking komt voor vrijstelling van wegenbelasting en BPM. Leaserijders profiteren van 14% bijtelling.

Met de nieuwe driecilinder breidt Citroën het leveringsprogramma van de C3 en DS3 aan de onderkant uit. De motor is 1.2 liter groot en levert een vermogen van 82 pk en 116 Nm aan koppel dat bij 2.750 tpm volledig vrijkomt. In het snelste geval duurt de acceleratie van 0 naar 100 km/h 12,3 seconden en bedraagt de topsnelheid 172 km/h.

14% bijtelling
Grootste voordeel van de driepitter is z’n milieuvriendelijkheid. Met een verbruik van slechts 4,5 l/100 km en uitstoot van maar 102 g/km zijn de C3 en DS3 met dit machientje verzekerd van MRB- en BPM-vrijstelling en de maximale belasting van 14% bijtelling bij zakelijk gebruik.

Prijzen
Citroën heeft ook al de vanafprijzen behorend bij de C3 VTi 82 en DS3 met dezelfde krachtbron opgegeven. Instappen kan vanaf € 14.890,- en voor dat geld krijg je de Tendance-uitvoering in C3-verpakking. De Collection-uitvoering met onder meer automatische airconditioning, Bluetooth- handsfree en streaming-audio plus chromen exterieuraccenten kent een bescheiden meerprijs van € 100,-. De Citroën DS3 VTi 82 is leverbaar vanaf € 15.290,- in de uitvoering Chic. De So Chic is er vanaf € 17.240,-.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties