Nieuws

Gezinsauto van het Jaar 2010

Gezinsauto van het Jaar 2010

De Toyota Verso is met een overtuigende meerderheid (68%) verkozen tot ‘Gezinsauto van het Jaar 2010’. De nieuwe Verso nam het op tegen de nieuwe Volkswagen Golf (9%) en de nieuwe Renault Grand Scénic (23%). Vanaf 3 augustus kon het publiek op www.gezinsautovanhetjaar.nl stemmen op de drie genomineerde auto’s. De Verso kreeg daarbij van de Nederlandse consument de meeste stemmen.

De genomineerde modellen waren geselecteerd door een vakjury van redacteuren van ANWB Kampioen en de door Jonge Gezinnen uitgegeven bladen Ouders van Nu, Kinderen en Groter Groeien. Op het ANWB Test- en Trainingscentrum in Lelystad testten zij alle auto’s en maakten zij een selectie op basis van de geboden veiligheid, de interieurruimte, de prijs-kwaliteitverhouding, de rijeigenschappen en het comfort. Daarna was het aan het publiek om te stemmen.

Criteria
Om in aanmerking te komen voor de titel ‘Gezinsauto van het Jaar 2010’ moesten de kanshebbers voorzien zijn van vijf deuren (hatchbacks, stationwagons en MPV’s), niet meer kosten dan 27.500 euro en in de periode van mei 2008 tot mei 2009 in Nederland zijn geïntroduceerd. In totaal dongen acht modellen mee naar de titel. De Toyota Verso volgt hiermee de Citroën Berlingo op die in 2009 de titel in de wacht wist te slepen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gezinsauto van het Jaar 2010
Gezinsauto van het Jaar 2010
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers