Nieuws

Mercedes C-klasse Estate

Mercedes presenteert de C-klasse Estate, de stationwagon-uitvoering van de nieuwe C-klasse. De nieuwe Mercedes C-klasse Estate is ruimer, sportiever en dynamischer dan zijn voorganger. Het model is leverbaar met een breed motorenpallet en een uitge-breid aanbod aan opties en optiepakketten.

Enkele maanden na de marktintroductie van de nieuwe C-klasse sedan presenteert Mercedes de C-klasse Estate. Zoals u misschien al heeft opgemerkt zal het model voortaan niet als Combi, maar als Estate door het leven gaan. In de basis is het model groten-deels gelijk aan de C-klasse sedan, maar op het gebied van interi-eurruimte zijn de verschillen een stuk groter.

485 liter bagageruimte
De bagageruimte van de C-klasse Estate biedt de ruimte aan 485 liter bagage. Dat is 15 liter meer dan zijn voorganger en daarmee is de bagageruimte van de C-klasse Estate ruimer dan die van de Audi A4 Avant (442 liter) en de BMW 3-serie Touring (460 liter). Wie behoefte heeft aan meer ruimte kan de banken in twee onge-lijke delen neerklappen en beschikt dan over 1.500 liter. En dat is 146 liter meer dan bij de ´oude´ C-klasse Combi. Om de bagage-ruimte gemakkelijk in te kunnen delen en spullen op hun plaats te houden monteert Mercedes bagagehaken, vier ringen en enkele netten. Om de bagage aan het oog van nieuwsgierige blikken te onttrekken is een cover gemonteerd. Wie kiest voor het Easy-Pack krijgt een elektrisch te openen achterklep, een primeur in deze klasse. Optioneel is er bovendien een luchtgeveerde achteras le-verbaar. Daarmee blijft de achterzijde (beladen en onbeladen) al-tijd op hetzelfde niveau. Gemakkelijk wanneer je de auto zwaar belaad of bijvoorbeeld een aanhanger trekt.

Motorengamma
Het motorengamma van de C-klasse Estate is gelijk aan dat van de sedan. Dat betekent dat het benzinegamma bestaat uit de C180 Kompressor (156 pk), de C200 Kompressor (184 pk) en de zescilinders C230 (204 pk), C280 (231 pk) en de C350 (272 pk). Het dieselgamma bestaat uit de C200 CDI (136 pk), de C220 CDI (170 pk) en de zescilinder C320 CDI (224 pk). Het gamma wordt later nog uitgebreid met een absoluut topmodel in de vorm van de sportieve C 63 AMG Combi. Dat model krijgt de beschikking over een 457 pk sterke V8. Alle zescilinders zijn standaard gekoppeld aan de nieuwe 7G-tronic automaat.

Sportief onderstel
Om te benadrukken dat Mercedes bij de nieuwe C-klasse veel aandacht heeft besteed aan sportieve rij-eigenschappen monteert de fabrikant standaard het Agility Control pakket. Dit omvat schokdempers die zich automatisch aanpassen aan de omstandig-heden van de weg. Het Dynamic Handling Package gaat nog een stap verder en omvat sensoren bij alle wielen. De schokdempers kunnen worden ingesteld op Sport en Comfort en worden dan au-tomatisch aangepast. Bovendien is het onderstel in dat geval met 15 mm verlaagd. Eveneens op de optielijst staat het AMG sport-pakket. Behalve stijvere veren en dempers monteert Mercedes dan ook 17 inch lichtmetalen wielen en een 15 mm verlaagd on-derstel.

Uitrusting
Het veiligheidsniveau is net als bij de sedan zeer compleet. Zo gaan de remlichten razendsnel knipperen in geval van een nood-stop, monteert Mercedes ESP, Brake Assist en tevens een trailer stabilisatieprogramma. Neck-Pro omvat hoofdsteunen die be-schermen tegen een Whiplash en het Intelligent Light System kent vijf verschillende verlichtingsstanden voor optimaal zicht (optie). Een panoramisch glazen dak, Bluetooth telefoonverbinding, een uitgebreid entertainmentsysteem en een drie zones climate control zorgen standaard dan wel optioneel voor het comfort van de inzit-tenden. Mercedes levert de C-klasse Combi als Classic, Elegance en Avantgarde.

Eind 2007 leverbaar
Tijdens de IAA in Frankfurt zal de compleet nieuwe Mercedes C-klasse Estate zijn werelddebuut beleven. Het model staat in december bij de dealers.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken